HDD Isınma Sorunu

60993

Hectopat
Makaleler
2
Merhaba, benim bilgisayarım açıldıktan sonra 5-6 dakika kullanılınca harddiskim çok ısınıyor. Elimi vurduğumda ateş gibi oluyor. Kasanın kapağı da açık. Bir de bazen (Her bilgisayar açık olduğunda muhakkak oluyor) harddiskimde tık, çıt gibi bir ses geliyor 1-2 defa değil de çok oluyor. Korkuyorum bir şey olur diye. Harddiskimde bad sector olayı var. Acaba bad sectorden dolayı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa kapağını kapat. Fan kullan. Kaç derece HDD? HD Tune Pro ile bak. Bad Sector varsa ömrünü tamamlamak üzeredir. Sesler de bundan kaynaklanır. Bozulması aşikar. Önemli veri varsa yedekle.

Önemli veri pek yok. Sandbox veya Yandex Disk tarzı programları haftalık vb. yedekleme için önerir misiniz ? Fan içerisinde 3 tane var 1. güç kaynağında 2. ekran kartında 3. ise kasa içi soğutuyor. Kasa kapağı etkiliyor mu?

Kasa kapağını açarsan kasanın içindeki hava sirkülasyonunu bozarsın. Dolayısıyla ısınma problemleri ortaya çıkar. HDD'yi soğutmak için kasanın ön tarafına kasanın desteklediği en büyük fanı alıp kullanabilirsin. Benim HDD 45-46 derece iken 120 mm fan yardımıyla 36-37 dereceye düştü.

Yedekleme yapabilirsin. Yandex Disk öneririm, ben de kullanıyorum. Kasa kapağı kapalı olmalı. Tozlanmaya bire bir sebep. Ayrıca fanların da etkisi kalmaz.

Bende de Samsung HD080HJ ve Western Data WD800JD-75MSA2 SATA sabit diskleri var. Arada bakıyorum. Fark ettim ki ısınmışlar. Bu foruma bakayım dedim :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı