HDD kullanımı boşta %100 oluyor

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Denizci
2 kere denk geldim buna bir uygulama çalişmadigi halde hard disk kullanımı yüzde yüze çıkıyor. İlkinde format attim düzeldi 2. de kendi kendine düzeldi ve kasmalar meydana geliyordu bu oldugunda HDD bozulmaya mı başlamış HDD 6 sene olacak kulllanalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Söyle söyleyeyim bilgisayarı aldığımızdan beri Windows 10 kullanıyoruz yeni yeni oldu bu olay.

Daha önce böyle bir şeyler olmuyordu ama.

Bende bu sorun olduğunda Windows Update sürekli aynı güncelleme dosyasını her PC açıldığında indiriyordu fakat yükleyemiyordu. Böyle garip bir sebebi olabilir.

Eğer Windows 10 Veya 11 Kullanıyorsanız Normal Çünkü 10 Ve 11 Yüksek İOPS Değeri İstiyorlar. Siz Format Attığınızda Diskin İşi Kolaylaşıyor Çünkü Başta Sadece Windows’u Okuyor Fakat Siz Zamanla Doldurdukça Kasmalar Artar Disk İşlemlere Yetişememeye Başlar. Windows 10/11 İçin Ssd Diske İhtiyacınız Vardır.

Artı -1 Eksi
Eğer Windows 10 Veya 11 Kullanıyorsanız Normal Çünkü 10 Ve 11 Yüksek İOPS Değeri İstiyorlar. Siz Format Attığınızda Diskin İşi Kolaylaşıyor Çünkü Başta Sadece Windows’u Okuyor Fakat Siz Zamanla Doldurdukça Kasmalar Artar Disk İşlemlere Yetişememeye Başlar. Windows 10/11 İçin Ssd Diske İhtiyacınız Vardır.
Bu HDD'nin ömrü dolsun SSD alacağım. :D

HDD'ler böyledir ilk aldığınızda 10 numaradırlar. Zaman geçtikçe yavaşlarlar. Windows 10 ve 11 arka planda 55 katrilyon uygulama ve hizmet çalıştırır, bunu HDD kaldıramaz, anca SSD diskler kaldırır. Windows 10 HDD ile sakat çalışır. :)

Bu HDD'nin ömrü dolsun SSD alacağım. :D
Ömrünün Dolmasını Beklerseniz Sizin Ömrünüzün Büyük Bir Kısmı Geçebilir. Bende Aynı Olayları Yaşadım Çünkü. Başta Kullanırken %100 Olacak Sonra Açılma Süreleri Artacak Benim Hardakim 50dk’da açmıştı bilgisayarı Ondan sonra Ssd Aldım. Diskte Yüksek İhtimal Bad Sector’da Vardır Disk Genius Programı İşinizi Görebilir.

D

Diyeceksiniz ki SSD alınca, keşke bu HDDnin gırtlağına çöküp önce ben ömrünü sonlandıraydım. Buraya yazarım hatırlarsınız.
Öyle deme 50 TL'ye aldıgım kasanın içinden Samsung 500 GB hard disk çıktı mis gibi kullanıyorum sıfırı 800 TL :D

HDD'ler böyledir ilk aldığınızda 10 numaradırlar. Zaman geçtikçe yavaşlarlar. Windows 10 ve 11 arka planda 55 katrilyon uygulama ve hizmet çalıştırır, bunu HDD kaldıramaz, anca SSD diskler kaldırır. Windows 10 HDD ile sakat çalışır. :)

Bu zamana kadar memlundum diskimden. :D

Ömrünün Dolmasını Beklerseniz Sizin Ömrünüzün Büyük Bir Kısmı Geçebilir. Bende Aynı Olayları Yaşadım Çünkü. Başta Kullanırken %100 Olacak Sonra Açılma Süreleri Artacak Benim Hardakim 50dk’da açmıştı bilgisayarı Ondan sonra Ssd Aldım. Diskte Yüksek İhtimal Bad Sector’da Vardır Disk Genius Programı İşinizi Görebilir.
Denerim programı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı