HDD Kullanımı Problemi

Doruk Bozyayla

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Amazon Seller Support Advisor
Arkadaşlar Selam,

20 günü geçmedi, yeni bir Masaüstü bilgisayar topladım. Gerekirse özellikleri de yazarım. Şöyle bir problemim var.

HDD kullanımı Chrome'de gezerken, resimlere bakarken bile %100 e çıkıyor ve bir süreliğine makinayı kitliyor. Aşağı yukarı 1 dakika sonra düzelip devam ediyor ve bu işlem tekrarlanıyor süreyle. Oyunlarda vs. olmuyor, belkide ben hissetmiyorum ama donmuyor.

İnternette araştırdım ve birkaç şey yaptım, bazı servisleri durdurmak, diskten birkaç ayar yapmak vs. Ama sorun devam ediyor.

Ben aşağıdaki işlemleri yaptım, sorunu çözemedim. Ancak diski geri götürdüğümde adam denediğinde problem olmadığını söylüyor. Ve ben de farklı bir disk taktım, yine sorun devam ediyor. Anladığım kadarıyla sorun diskte değil.

Neyde olabilir?

Benim yaptıklarım;

- Win 8.1 kurdum, devam etti.
- Win 7 kurdum, devam etti.
- Farklı HDD'de denedim, devam etti.
- Windows search vs. servisleri kapattım devam etti.
- Disk -- Özellikler -- Alttaki ayarı kapattım devam etti.

Sorun diskte değil de anakartta olabilir mi?

Yardımınızı rica edeceğim, 30 gün geçmedi daha, neyi götürüp değiştirticem anlayamadım. Deliriyorum :)

Tşk.

Mozilla Firefox dener misin sana zahmet. Google Chrome görev yöneticisinde şöyle açılıyor. Surf yaparken en hızlısı ama bilgisayar için en zorlayıcı tarayıcıdır.

Adsız.png

Yazmayı unutmuşum. Denedim, Firefox'da denedim. Yine banamısın demedi.

Anakartı mı götürsem dedim acaba..

Farklı sata kablosu da denedim..

Sen internette gezerken bilgisayarını koruyacak anti-virüs yazılımın varsa olabilir. Özellikle windows defender ve otomatik güncelleştirme açıksa bu problem daha çok oluyor. Yeni sistem de bunun olmaması gerekiyor :)

Sen internette gezerken bilgisayarını koruyacak anti-virüs yazılımın varsa olabilir. Özellikle windows defender ve otomatik güncelleştirme açıksa bu problem daha çok oluyor. Yeni sistem de bunun olmaması gerekiyor :)

Haklı. Windows Defender varsa kapat. Bir de torrent oyun falan indirdiysen onlardan bitcoin virüsü bulaşmış olabilir görev yöneticisinden ayrıntılar sekmesinden elle kontrol etmelisin. Kesin çözüm olmayabilir ama ben böyle yaparım.

Yok virüs olması mümkün değil :) Formatlı makina zaten.

Hergün farklı sistem kurup denediğim için, birşey kurmuyorum.

Defender'i de disable ettim şimdi elle. Virüs programı yok.

Yok virüs olması mümkün değil :) Formatlı makina zaten.

Hergün farklı sistem kurup denediğim için, birşey kurmuyorum.

Defender'i de disable ettim şimdi elle. Virüs programı yok.
Disk kullanımı %100 e kadar çıktığında bana ss atarmısınız ? Şu gibi :
2014-12-31 01_22_09-Task Manager.png

Böylece hangi programın diske yük bindirdiğini bulup müdahale edebiliriz.

Win 8'de çok daha kolay gözüküyor görev yöneticisinden açıklayıcı, burada anlaşılmıyor gibi gözükebilir. işaretledim.

Ancak farklı diskte deneyip de aynı problemi yaşamam trajikomik. Olay diskte değil yani.

Dün belki işletim sistemindendir diye 7 kurdum. Şu anda yine 8.1 kurmak için bekliyorum ama çözüm arıyrum :)

Dosya Ekleri

• Untitled.png
    Untitled.png
    20,6 KB · Görüntüleme: 285
Yanlış yapıyorsun. Biz toplamı değil, hangisinin ne kadar kullandığını görmek için istiyoruz. O açıdan benim attığım fotoğraftaki gibi çekmelisin. Ayrıca işletim sisteminden kaynaklanmaz o sorun. Boşuna yorma kendini.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı