HDD nasıl sıfırlanır?

Night Stalker

Hectopat
Katılım
16 Ocak 2020
Mesajlar
65
Merhaba biraz garip bir sorum var.
Bir bilgisayar topladım sistemde SSD mevcut benim de evde duran bir tane HDD'im var ve içinde Windows yüklü HDD'yi nasıl sıfırlarım SSD içinde Windows yüklü ise ikisi çakışır mı?
 
Low Level Format atarsanız diskteki bütün bitler sıfırlanır, arızalı sektörler yedek sektörlere aktarılır. İşlem saatler sürer. Harici program olarak HDDGuru - LLF Format Tool, dahili olarak ise disk yönetimi üzerinden yapılır.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Başlat'a sağ tıklayın ve 'Disk önetimi'ni seçin. Ardından Eski sisteminizden söküp yeni sisteminize taktığınız diskinizi seçip NTSF formatında biçimlendirin. Daha sonra biçimlendirmiş olduğunuz disk için diskiniz üzerine sağ tıklayın ve 'Sürücü Harfi ve Yolu değiştir'e tıklayın. Oradan diskinizde bulunan en son diskten sonraki harfi seçip işlemi tamamlayın.
 
Önce SSD ye sisteminizi kurun. Kurulum esnasında kesinlikle HDD takılı olmasın.
Kurulumdan sonra HDD yi de kasaya takın ve HDD nin içinde size gerekli dosyalar var ise onları SSD ye taşıyın. Sonra ARA ya '' sabit disk bölümleri oluştur'' yazın ve çalıştırarak disk yöneticisine girin. Disk yöneticisini kullanarak tüm disk bölümlerini teker teker seçip hepsini silin ve diski tek parça haline getirin. Sonra biçimlendirin.
Yukarıdaki işlemlere Windows izin vermez ise ( bu ihtimal var) aşağıdaki linkte gösterilen adımları uygulayın.

Kesinlikle Low Level Format atmayın. Geçmişte Lov Level Format attığım tüm HDD ler hakkın rahmetine kavuştu. ( SSD ler ayrı konu. LLF işlemi HDD lere zararlıdır ve sadece son çare olarak kullanılmalıdır.)
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı