HDD non RAID'e düştü

NorthTribale

Zeptopat
Katılım
15 Kasım 2021
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar daha bugün aldığım Monster PC'yi non RAID yaptım. Aslinda konu bundan çok uzakta. Valorant için vrx ayarlarıni bir de TPM 2.0 hatası için BIOS'a girdim sonra ne olduysa oldu. HDD non RAID'e düştü. Acaba bilgili biri hem non RAID hakkinda hem de Valorant'ta van 1067(TPM hatası) hakkında bilgi verebilir mi? Şu an PC'ye giremiyorum üzgünüz PC yeniden başlatılacak diyor geciyor. İnaccesble boot device hatası veriyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RAID 0 ise geçmiş olsun. Diğer RAID türlerini yaptıysan diskleri başka bir bilgisayarda, farklı bir içinde işletim sistemi olan disk ile açıp verileri kurtarmaya çalışabilirsin. Recovery programlarından yardım alabilirsin.
 
RAID 0 ise geçmiş olsun. Diğer RAID türlerini yaptıysan diskleri başka bir bilgisayarda, farklı bir içinde işletim sistemi olan disk ile açıp verileri kurtarmaya çalışabilirsin. Recovery programlarından yardım alabilirsin

SSD tamamen gitti mi şimdi?
Nonraidden tekrar baglayamaz mıyım bunu acaba?
 

Dosya Ekleri

  • 16388280788635087311999970406518.jpg
    16388280788635087311999970406518.jpg
    114,7 KB · Görüntüleme: 48
SSD tamamen gitti mi şimdi?
RAID 0 yapmışsın cümlenden bunu çıkarıyorum 🙂 onun gibi bir şey. RAID 0'da veri kurtarmak oldukça zahmetli bir süreç çok önemli veriler yoksa SSD'leri sıfırlayın. Bir de SSD zaten niye RAID yapıyorsunuz ustam? Hız yetmiyorsa 2 Sata SSD yerine 1 Nvme SSD alın geçin.
 
RAID 0 yapmışsın cümlenden bunu çıkarıyorum 🙂 onun gibi bir şey. RAID 0'da veri kurtarmak oldukça zahmetli bir süreç çok önemli veriler yoksa SSD'leri sıfırlayın. Bir de SSD zaten niye RAID yapıyorsunuz ustam? Hız yetmiyorsa 2 SATA SSD yerine 1 NVMe SSD alın geçin.

Veriler önemli değil hacım zaten bugün yeni geldi bilgisayar. Sadece bunu tekrardan nasıl bağlayabiliriz. Şu anda görmüyor illaki sokmek mı lazım.
 
Benim bildiğim BIOS ayarlarıyla oynayarak geri bağlanmıyor. Ya sökeceksin ya da içinde işletim sistemi olan başka bir diski PC ye bağlayıp bu iskten boot edip SSD lere ulaşacaksın. Ama madem veriler önemli değil sökmene lüzum yok diskleri biçimlendirip temiz kurulum yap. Bir de bir HDD bir de SSD diyorsun anlamadım sende ney var? Başlığa HDD yazmışsın SSD fotoğrafı atmışsın.

Bunun dışında Valorant'taki problemi çözmek için şu konuya bakabilirsin. Win11'de özellikle sıkıntı varmış.
 
Benim bildiğim BIOS ayarlarıyla oynayarak geri bağlanmıyor. Ya sökeceksin ya da içinde işletim sistemi olan başka bir diski PC'ye bağlayıp bu iskten boot edip SSD'lere ulaşacaksın. Ama madem veriler önemli değil sökmene lüzum yok diskleri biçimlendirip temiz kurulum yap. Bir de bir HDD bir de SSD diyorsun anlamadım sende ne var? Başlığa HDD yazmışsın SSD fotoğrafı atmışsın.

Bunun dışında Valorant'taki problemi çözmek için şu konuya bakabilirsin. Windows 11'de özellikle sıkıntı varmış.

Hallettim sağ ol ya.11.nesil PC'lerde vm-D sıkıntı oluyormus benlik problem yokmus tekrardan kurdum yapacak bir şey yok :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı