HDD ömrü nasıl kısaltılır?

Selam:
Arkadaşlar benim HDD gerçekten çok yavaşladı. Babamı ikna edebilsem SSD aldıracağım ama baba işte. Hani bilgisayar çalışıyor ya diyor ben bu HDD'nin ömrünü azaltacak bir şey yapabilir miyim? PC 6 dakikada açılıyor, HDD artık yaşayan bir ölü.
Eki Görüntüle 689593

SATA kablosunu çıkarın veya tam oturtmayın. Boot edecek cihaz kalmamış olacaktır. Veyahutta benim yaptığım gibi havaya atıp ayakkabı giyip gelişine şut çekebilirsiniz.
Crystal mark ile veri yazma cidden mantıklı.

SATA kablosunu çıkarın veya tam oturtmayın. Boot edecek cihaz kalmamış olacaktır. Veyahutta benim yaptığım gibi havaya atıp ayakkabı giyip gelişine şut çekebilirsiniz.
Crystal mark ile veri yazma cidden mantıklı.
Siz bu konuları iyi biliyorsunuz HDD’ye hangi açıyla vurmalı?

Selam:
Arkadaşlar benim HDD gerçekten çok yavaşladı. Babamı ikna edebilsem SSD aldıracağım ama baba işte. Hani bilgisayar çalışıyor ya diyor ben bu HDD'nin ömrünü azaltacak bir şey yapabilir miyim? PC 6 dakikada açılıyor, HDD artık yaşayan bir ölü.
Eki Görüntüle 689593

Sağlık barını ekran alıntısı aracı ile kopyala ve performans barı ile değiştir. Tik işaretini de aynı şekilde çarpı ile değiştir ve fotoğrafı tam ekran aç. Babana yenisini almazsan bilgisayarın kullanılamayacak hale geleceğini söyle, yeni bir bilgisayar parası koymak yerine sana yeni bir HDD veya SSD alacaktır.

Selam:
Eki Görüntüle 689593
Ben yeni klavye aldırmak için klavyemi bozmuştum ve almamışlardı. Ama illa ömrünü kısaltmak istiyorsan verilerini yedekle, çıkarıp mıknatıs yapıştır.

Siz bu konuları iyi biliyorsunuz HDD’ye hangi açıyla vurmalı?

Hocam ilk önce park gibi bir yerde yapın duvarda izi kalabilir. HDD'yi 50 derecelik açıyla yaklaşık 4 metre yukarı fırlatın ve HDD'nin geliş çizgisinden koşun tam HDD gözünüzün hizasına geldiğinde şutu çekin mümkünse bot ile yapın ve ayağınızın ucu veya üstü ile yapın vuramazsanız da sıkıntı yok 4 metreden düşünce çalışmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı