HDD önerisi

tavernalarkrali

Hectopat
Katılım
23 Aralık 2015
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6-7 yıldır kullandığım Hitachi'nin harddiski ölmüş durumda zannediyorum artık. İyice oyunlarda bazen uzun süreli bazen kısa fps droplar yemeye başladım, yüklemeler uzun sürüyor, bir uygulamayı açıp kapatmak için dakikalarca telefonla oynayıp vakit geçiriyorum diyebiliriz.

Yeni bir harddisk almak istiyorum fakat bu işlerden öyle tam anlamıyla anlamıyorum, sistemimi yazayım. İşin ehli arkadaşlar öneride bulunabilirlerse çok memnun olacağım, şimdiden teşekkürler:)

Asus H61-M PRO anakart,
İntel İ5-3330 3.00GHz 4 çekirdek işlemci,
4x2=8gb hyperx ram
gigabyte gtx750ti 2gb
350w psu

Şu an kullandığım HDD 1TB, en az 1TB almak isterim tekrardan çünkü yetmiyor. 2TB'de olabilir. Bütçe 500 TL'ye kadar uzanıyor şu anlık. Veya HDD yerine şu SSD'yi alman daha mantıklı diyen arkadaşlar varsa onları da okurum zevkle. Şimdiden teşekkürler, Hayırlı Ramazanlar.
 
Şu ikisini birden almak bana mantıklı geldi. SSD olana işletim sistemi ile diğer programlar kurulur. Harddiske de oyunları kurarsınız.


Aslında hepten SSD kullanmak daha iyi. Ancak en az 1 TB dediğiniz için o durumda alınabilecek en uygun model 850 liradan başlıyor. Depolamayı daha da artırmak için P300 harddiskin 2 TB versiyonu da alınabilir. Ancak SSD denen nimetten mahrum kalmayın derim. Ayrıca başka harddisk modellerine de bakacaksanız Seagate Barracuda'dan uzak durun.
 
500 TL'ye kadar toplam bütçem var. Hem biraz hızlansın istiyorum hem de depolama yeri kalsın çünkü oyun da oynuyorum. Şu anki HDD depolama için kalsa ve bir SSD alsam daha mı iyi olur?
 
Böyle bir kombo da yapabilirsin.
 
Açılın Toshiba geliyor.
Sadece kağıt üzerinde çok iyi.
Pratikte berbat.
 
500 TL'ye kadar toplam bütçem var. Hem biraz hızlansın istiyorum hem de depolama yeri kalsın çünkü oyun da oynuyorum. Şu anki HDD depolama için kalsa ve bir SSD alsam daha mı iyi olur?
Yukarıda yazdığım ikili hem sizin ihtiyacınız olan alan için hem de performans için iyi bir seçim. Ancak mevcut harddiskin miadı belki de dolmamıştır. Önden SSD alıp onu bir süre daha kullanmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca diskte sorun olup olmadığına bakmak için lütfen Crystal Disk Info veya HDD Sentinel programını çalıştırıp ekran görüntüsü atın. Mümkünse tüm S.M.A.R.T. tablosunu paylaşın.
 

Geri
Yukarı