HDD önerisi

Açıkçası ben de 1-2 aydır disk arıyordum ve çok öneriye baktım ama genellikle x model, y marka üzerinden tavsiyeler var yani diskin motorunu kim üretiyor? Diskin vaat ettiği okuma ve yazma değerleri testlerde nedir? Benzeri sorulara pek kimse değinmemiş. Mesela ben Toshiba'nın eski ürettiği motor kontrolcüsü Hitachi'ye pek güvenmediğim (yaşadığım olumsuz tecrübeler sebebiyle) için disklerini tercih etmiyordum ama Fujitsu ile birleşmesinden sonra takip ettiğim kadarıyla performans ve kalitede artış olmuş hem o yüzden hem de diğer disklerin 1-2 TB modellerinde pek tatmin edici (işte WD'nin hala çelişkili rpm, Seagete'nin 1-2 TB için performans ya da hız ikileminde bırakması vs. gibi şeyler) açıklamalar bulamadığımdan bu sefer Toshiba aldım (tahminen bu hafta gelecek) o yüzden size de Toshiba P300 önereceğim ama bütçeyi arttırır ve bulursanız Seagete Firecuda serisini de öneririm. (Seagete'nin disk garantisinde güven vermesi ve aldığım 3 disk hala çalışıyor olması sebebiyle bütçem yetse açıkçası Shugart ile gelen yine Seagete alırdım)
Not: Biraz fazla uzun oldu kusura kalmayın ama sabit diskler konusunda hep kararsız kalmışımdır.
 
Nedenini açıklayabilir misiniz?
Beni düzeltirsen çok mutlu olurum.
3.5 inç HDD Seviye Listesi PossibleTurco hocam aynı fikirde değil gibi ama neyse
Toshiba P300, N300 ve S300 4 TB olan.
Herbirini bir hafta kullanıp iade çok sesli oluşları, çok ısınmaları S300 modelinde bazen kafa atma sesine benzer bir ses enerji yetmediğinden oluyormuş.
Amazon'un iade politikası mükemmel 2 ay boyunca al ver iade et.
En son 6 TB, WD aldım süper toshibalara göre.
 
@kaiser soze
Screenshot çalıştırdım programı, tablo bu.
Disk kendi üzerinde yalnızca iki adet bozuk sektöre rastlamış. Onları da devre dışı bırakıp yedek sektör atamış. Şu an kayıp durumu söz konusu değil. 24 bin saat çalışmış bir diske göre epey iyi gözüküyor. Hız ile ilgili sayısal veri elde etmek için -dilerseniz- Crystal Disk Mark çalıştırabilirsiniz. Eğer hızından memnun değilseniz disk birleştirme işlemi yapın. İçeriği yedekleme şansınız varsa bir low level format atıp ondan sonra kullanabilirsiniz. Ancak performans konusunda pek bir şey beklemeyin derim. Depolama için kullanabilirsiniz. Oyun-program kurulumları için yeni alacağınız diski kullanın bence.
 
Hangi WD modelini aldınız?
Bu arada P300 gayet iyi bir HDD'dir.
Benim amacım depolama alanını artırmaktı.
Toshibaların verdiği korkuyla harici hard disk aldım.
WD 6TB Elements Masaüstü Harici Hard Disk

Ekran görüntüsü 2021-04-06 013350.png
Ekran görüntüsü 2021-04-06 014551.png
Ekran görüntüsü 2021-04-06 020227.png
 
Crystal Disk Mark'ı da çalıştırdım, sonuçlar şöyle;
@kaiser soze Attığınız Patriot SSD ve Toshiba HDD'yi alsam daha iyi performans alınır, yanlış mıyım?
Aslında hala iş görecek seviyede. Ancak yeni disk daha iyi olur tabiki. Mevcut olanı yedek alan olarak kullanabilirsiniz.
 
Yardımlar ve uğraşlar için çok teşekkürler. Hakkınızı helal edin, iyi forumlar :)
@kaiser soze Gece üzeri bir arkadaşımla konuştum bu konu hakkında. 480GB modelinden al o SSD'nin daha iyi, harddiski de depolama olarak kullanırsın, performansın daha iyi olur dedi. Sizce? 480GB SSD ile daha iyi performans alınır mı? Yani HDD değiştirmeden. Veya HDD ve SSD'yi birlikte alsam, daha mı iyi olur? Kararsız kaldım.
 
Son düzenleme:
Yardımlar ve uğraşlar için çok teşekkürler. Hakkınızı helal edin, iyi forumlar :)
@kaiser soze Gece üzeri bir arkadaşımla konuştum bu konu hakkında. 480GB modelinden al o SSD'nin daha iyi, harddiski de depolama olarak kullanırsın, performansın daha iyi olur dedi. Sizce? 480GB SSD ile daha iyi performans alınır mı? Yani HDD değiştirmeden. Veya HDD ve SSD'yi birlikte alsam, daha mı iyi olur? Kararsız kaldım.
Hız konusunda pek fark olmaz da kapasite artacağı için oyunların bir kısmını da oraya yükleyebilirsiniz. Yükleme süresi azalır. SSD güzel nimet tabi. O hızdan faydalanmanızı isteriz. Siz en az 1 TB kapasite isteyince o şekilde önermiştim. Harddisk hala depolama için kullanılabilir olduğundan dolayı daha büyük SSD alınabilir.

O zaman 480-500 GB bir SSD alırsınız belirttiğiniz bütçe ile. Windows'u, tüm programları ve büyük oyunlardan birkaç tanesini oraya yüklerseniz. Diğer basit veriyi ve kalan oyunları da mevcut diskte tutarsınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı