HDD önerisi

500 bütçe dahilinde bir SSD önerisi istesem, fazla olur mu?:) @kaiser soze
Hiç sorun değil.

500₺ altı için en iyi seçenek:

Bu biraz bütçeyi aşıyor ama epey uzun ömürlüdür.

Tercih sizindir.
 
Şu ikisini birden almak bana mantıklı geldi. SSD olana işletim sistemi ile diğer programlar kurulur. Harddiske de oyunları kurarsınız.


Aslında hepten SSD kullanmak daha iyi. Ancak en az 1 TB dediğiniz için o durumda alınabilecek en uygun model 850 liradan başlıyor. Depolamayı daha da artırmak için P300 harddiskin 2 TB versiyonu da alınabilir. Ancak SSD denen nimetten mahrum kalmayın derim. Ayrıca başka harddisk modellerine de bakacaksanız Seagate Barracuda'dan uzak durun.
Hocam patriot hariç kaliteli disklere benziyor bende tavsiye ediyorum. Seagate ben kullanıyorum bana hiç sorun çıkarmadı derdinizi anlayamadım. Bu arada profil fotoğraflarımız aynı :)
 
Hocam patriot hariç kaliteli disklere benziyor bende tavsiye ediyorum. Seagate ben kullanıyorum bana hiç sorun çıkarmadı derdinizi anlayamadım. Bu arada profil fotoğraflarımız aynı :)
Benim bizzat tecrübem yok. Ancak forumun yaygın tavsiyesi olarak en uygun fiyatlı alınabilir SSD'leri Patriot Burst (SATA 3) ve Kingston A2000 (NVMe). Aha bak dayılara sor: @hakan yaeger @PossibleTurco
Kendileri bir SSD veri tabanı dahi oluşturdu.

Ben Patriot'u hiç kullanmadım. Yakın gelecekte de almamı gerektirecek bir durum yok. Çünkü SU630'u yedek disk yapıp 500 GB A2000 modele geçiş yaptım. Patriot'ta ciddi şikayetler yok. Düşük hız şikayetleri olmuş zaman zaman. Onun da kendi yazılımı indirilip firmware güncellemesi yapıldığında düzeldiği söyleniyor.
 
@kaiser soze Çok teşekkür ederim, M2 SSD'lere de baktım ama sanki biraz daha tuzlu gibi ama daha da performanslı galiba. O fiyatlara yakın bir M2 SSD önerisi alırsam da tam olur, ikisinden birisini ayarlayacağım artık. Hayırlısı.
 
Sana önerim SSD alman 240 GB'lık da olsa olur 250 TL civarı bulabilirsin. Yanına da istersen 500GB veya 1 TB istersen 14 terebyte HDD al :D SSD'lerin performansı HDD'lere gore ortalamaya göre çok daha hızlı.
Sana önerim SSD alman 240 GB'lık da olsa olur 250 TL civarı bulabilirsin. Yanına da istersen 500GB veya 1 TB istersen 14 terebyte HDD al :D SSD'lerin performansı HDD'lere gore ortalama 5 kat hızlı.
Düzeltme:Şimdi farkettimde aynı anakartı bende kullanıyorum anakart sata 3.0gb/s yani sata 2.sata2 en fazla 300 mb veri akışı hızını destekler.yani ssd yi tam performansta kullanamazsınız fakat yinede pc niz ciddi anlamda hızlanacaktır.mesela ssd nin bilgilendirmesinde 500 mb okuma 450 mb yazma bulunuyorsa siz max 300 mb alırsınız iyi gunler
Sana önerim SSD alman 240 GB'lık da olsa olur 250 TL civarı bulabilirsin. Yanına da istersen 500GB veya 1 TB istersen 14 terebyte HDD al :D SSD'lerin performansı HDD'lere gore ortalama 5 kat hızlı.

Düzeltme:Şimdi farkettimde aynı anakartı bende kullanıyorum anakart sata 3.0gb/s yani sata 2.sata2 en fazla 300 mb veri akışı hızını destekler.yani ssd yi tam performansta kullanamazsınız fakat yinede pc niz 2-3 kat hızlanacaktır.mesela ssd nin bilgilendirmesinde 500 mb okuma 450 mb yazma bulunuyorsa siz max 300 mb alırsınız iyi gunler
M2 ssd yerine normal ssd almanız daha iyi olacaktır m2 ssd 10 gb okuma/yazma versede siz en fazla 300 mb alıcaksınız sata2 olduğu için yani normal ssd daha iyi olur.ayrıca anakartın m2 desteği yok.yani takmak isteseniz bile m2 ssd adaptörü almalısınız buda daha fazla maliyet demek.Ama tabikide karar sizin :D
 
Son düzenleme:
@Levent Tural bilen adamın kapasitesi ayrı tabi. Bilmiyordum boşa M2 SSD'lere kurulmuştum alıcam diye :D Bilgilendirmeniz iyi oldu, çok teşekkür ediyorum. Direkt 480GB SSD'yi yapıştıracağım sanırım. HDD'nin bir acelesi yok anlaşılan
 
@Levent Tural bilen adamın kapasitesi ayrı tabii. Bilmiyordum boşa M.2 SSD'lere kurulmuştum alacağım diye :D bilgilendirmeniz iyi oldu, çok teşekkür ediyorum. Direkt 480GB SSD'yi yapıştıracağım sanırım. HDD'nin bir acelesi yok anlaşılan.

Yardımım dokundu ise ben teşekkür ederim.bu arada alacağınız SSD'nin marka modelini yazarsanız iyi olabilir. Bazı SSD'ler zamanla performans kayıpları yaratabiliyor veya farklı sorunlar çıkarabiliyor.
 
@Levent Tural ,
@kaiser soze 'nin önerdiği patriot burst 480gb modeli sanırım. Veya uygun fiyata yakalarsam samsung evo serisini tercih edeceğim.
Zaten en güzeli 870 EVO veya 860 EVO almak da bütçeyi aşıyor diye söylememiştim. Geçen ay 860 EVO 500 GB Amazon Türkiye'de 500 liraydı. Uzun ömürlü modeller. Bilgisayar çöpe gidene kadar kullanılır. Hatta söküp yeni bilgisayara takabilir veya aparat ile taşınabilir hale getirebilirsiniz.

M.2 modeller zaten olmaz. Anakartınız epey eski. Onun yuvası yok. Ancak boşta PCIe x4 veya x16 slot varsa adaptör ile kullanılır. Onlar da ne kadar randımanlı olduğu meçhul. Zaten eski bir PC için gereksiz lüks harcama olur. SATA SSD kullanıcıların büyük bir kısmına yeterlidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı