HDD okuma yazma hızı kaç olmalı?

Efekan5444

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayar cidan HDD aldim yenilenmiş 1 TB bana 6800 RPM dedi ama HDD modelinde 5400 RPM gözüküyor, HDD hızı da böyle. Oyunlarda bazen açtığımda sorunsuz oluyor FPS düşmesi girmiyor. Bazen açtığımda FPS düşmesi yiyorum 3 saniyede bir. Ryzen 5500 RX 6400 8 GB RAM.

Dosya Ekleri

• 16911814443732673489694287695626.jpg
    16911814443732673489694287695626.jpg
    326,2 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar cidan HDD aldim yenilenmiş 1 TB bana 6800 RPM dedi ama HDD modelinde 5400 RPM gözüküyor, HDD hızı da böyle. Oyunlarda bazen açtığımda sorunsuz oluyor FPS düşmesi girmiyor. Bazen açtığımda FPS düşmesi yiyorum 3 saniyede bir. Ryzen 5500 RX 6400 8 GB RAM.

Hızı gayet normal. Yani ortalama diyebiliriz. Zaten HDD çok beklenti beklememek lazım kaldı ki yenilenmiş ürün. Bende yenilenmiş ürün kullanıyorum. Ancak HDD zeten sorunlu diskler bir de yenilenmiş kullanınca şans işi olarak sıkıntı yaratabiliyor. Ben şu ana kadar sıkıntı yaşamadım şükür. Ancak dikkat etmek lazım. Özellikle alınan HDD markası çok önemli. Seagate genel olarak sorunlu modeller olarak çıkıyor karşıma.

Crystal Disk Info ile de sağlık durumuna bakın.

Bilgisayarcı bir tık tezgahçı gibi iade edebiliyorsan et hız normal denilebilir HDD için ne kadar para verdi isen üstüne ekleyip SATA SSD alabilirsin.

Hız normal geldi bana, FPS düşme nedeninse her oyunun artık HDD için optimize edilmemesi daha doğrusu oyun dosyalarının boyutlarının HDD'nin okuma hızına göre çok yüksek olma.

Olabilir ama benim anlamadığım bazen olup bazen olmamasi oyunu açmadan bellek yiyen uygulamaları kapatinca kasma olmuyor ama oyunu tekrar açtığımda 0 FPS alıyorum düzelmiyor.

CrystalDiskInfo ile de sağlık durumuna bakın.

Baktim sağlık performans 100 sıcaklık da 35 civari.

Bilgisayarcı bir tık tezgahçı gibi iade edebiliyorsan et hız normal denilebilir HDD için ne kadar para verdi isen üstüne ekleyip SATA SSD alabilirsin.

Bugün deneyeceğim.

Bugün deneyeceğim.
Hızı gayet normal. Yani ortalama diyebiliriz. Zaten HDD çok beklenti beklememek lazım kaldı ki yenilenmiş ürün. Bende yenilenmiş ürün kullanıyorum. Ancak HDD zeten sorunlu diskler bir de yenilenmiş kullanınca şans işi olarak sıkıntı yaratabiliyor. Ben şu ana kadar sıkıntı yaşamadım şükür. Ancak dikkat etmek lazım. Özellikle alınan HDD markası çok önemli. Seagate genel olarak sorunlu modeller olarak çıkıyor karşıma.
Seageta evet

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı