HDD Oyunu Yavaşlatır mı?

dümenci

Hectopat
Makaleler
6
Daha fazla  
İyi geceler arkadaşlar. Bir sorum olacaktı.
Benim PC'mde bir adet;
• Cricual mx100 120 GB
• WD blue 1tb 7200 rpm
• WD ( eski PC kasasındaki ) 500GB 5200 rpm
Disklerim var. SSD Windows için. WD Blue programlar ve oyunlar için. Diğeri de internetten indirdiğim oyun film ve müzik için.

Ben oyunları uTorrent ile indiriyorum ve 500'lük eski HDD'ye kaydediyorum. Şimdi öğrenmek istediğim HDD 5200 rpmde dönüyor bu indirilen oyunun süresini uzatır mı? Ya da SSD'ye indirsem sonra HDD'ye kopyalasam acaba bir hızlanma olur mu?
İnternet hızı önemli evet saniyede 10 mb'ye yakın hızım var. Ama HDD ve SSD fark eder mi?

Teşekkür ediyorum. Yanlişlarım olduysa özür diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar eski olduğuna bağlı fakat milattan kalmadıysa internetine darboğaz yapmaz. Yani okuma hızı senin internetinden hızlıdır o nedenle HDD veya SSD fark etmez.

İyi geceler arkadaşlar. Bir sorum olacaktı.
Benim PC'mde bir adet;
• Cricual mx100 120 GB
• WD blue 1tb 7200 rpm
• WD ( eski PC kasasındaki ) 500GB 5200 rpm
Disklerim var. SSD Windows için. WD Blue programlar ve oyunlar için. Diğeri de internetten indirdiğim oyun film ve müzik için.

Ben oyunları uTorrent ile indiriyorum ve 500'lük eski HDD'ye kaydediyorum. Şimdi öğrenmek istediğim HDD 5200 rpmde dönüyor bu indirilen oyunun süresini uzatır mı? Ya da SSD'ye indirsem sonra HDD'ye kopyalasam acaba bir hızlanma olur mu?
İnternet hızı önemli evet saniyede 10 mb'ye yakın hızım var. Ama HDD ve SSD fark eder mi?

Teşekkür ediyorum. Yanlişlarım olduysa özür diliyorum.
HDD ve SSD oyunu açma hızına yardım eder ve depolarlar. SSD çok hızlı yüklediği için genellikle sistem oyun bilgisayarı ise SSD tercih edilir. HDD 'de Rpm hızı arttıkça bilgi okuma , yazma gibi işler o kadar hızlanır.
HDD eski ve arızalı ise oyun sırasında yükleme yapamayacağı için kasma ve donma olmaya başlar.
SSD ve HDD, hiç bir şekilde internet hızını yükseltmez.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı