HDD Regenerator ile tüm bad sectorlerin düzelmesi

Low level atmamı önerir misin ? Çünkü oyun oynuyordum bu HDDde oyun dosyaları bozulmaya başlamıştı.
Savelerim gitti steam sürekli kendini güncelliyordu garip garip şeyler oluyodu

HDD'de sadece kararsız sektörler varmış. HDD Regenerator ise çoğunu düzeltmiş. Şimdi 11 tane kalmış. Onları da low level format ile düzeltebilirsiniz.
Kararsız sektörlere ne sebep olur ?

Elektrik kesintileri, veri aktarım hataları ve virüslerin sektörlerdeki verileri bozması. Bazen hiçbir sebep olmadan sektörler kararsız hale gelebilir. Donanımsal sorunlarda da artabiliyorlar.

Evet.
Oyunlardaki droplar, steamın kendini sürekli güncellemesi, dosya kayıplarının sebebi buymuş demek ki.
Elektrik kesintileri, veri aktarım hataları ve virüslerin sektörlerdeki verileri bozması. Bazen hiçbir sebep olmadan sektörler kararsız hale gelebilir. Donanımsal sorunlarda da artabiliyorlar.

Evet.
Peki low formattan sonra biraz daha sağlıklı olur mu ?
+ Olarak Low format atmayı denedim saniyede 1 MB ile atıyordu sectorlere çok yavaştı. Şimdi SATA kablosunu değiştirdim. Anakartın farklı slotuna taktım SATA kablosunu da. Saniyede 50 MB'a yükseldi. Anakartımın slotunda ya da kabloda bir sorun varmış belli ki. Bunlar sebep olmuş olabilir mi kararsız sektörlere? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Şu an testi başlattım. Yemyeşil çıkarsa çok mutlu olacağım :D
Galiba görev başarılı
1621780180808.png
1621780195013.png

Oyunlarımı tekrar kurabilir miyim ? Drop olur mu yine

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı