HDD SATA girişinin tamiri nasıl yapılır?

fourtysevenm

Centipat
Talihsiz bir olay sonucu pinlerle birlikte HDD'in SATA girişi kırıldı. Fiziksel darbe almadı en son çalışır durumdaydı. Derdim içerisinde Cloud storage yüklemeyi unuttuğum yaklaşık 3 GB büyüklüğündeki Android Studio ve xcode proje dosyalarını kurtarmak. Nasıl bir yol izlemeliyim?

IMG_20191013_005247.jpg
IMG_20191013_005258.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Dosyalar kurtarılana kadar kırılan parça yerine bastırılacak şekilde tutularak temas etmesi sağlanabilir gibi görünüyor resimlerden.
Ya da az önce atıl HDD yi söktüm ne yapılabilir diye. Kırmızı ile işaretlediğim vidaları sökünce anakart kasadan ayrılıyor ve resimdeki gibi bir durum çıkıyor ortaya. Mor ile işaretlediğim yere kırılan parça ince tel ve ince işçilikle lehimlenirse, yani 7 pin için 7 tel ile lehimleme işlemi yapılırsa işinizi görecek kadar dayanacaktır. Hatta ve hatta bu şekilde atıl bir HDD bulunup mor ile işaretlediğimin sağında ki ve solundaki lehimlerde sökülüp sizin arızalı HDD ye yine lehimlenerek takılırsa HDD komle çalışır hale bile gelebilir. Tabi bu dediklerim çok extrem çözümler.
IMG_20191013_023957.jpg

Donanım bilgim pek yok bugün bir elektrikçi arkadaşla lehimleme girişiminde bulunduk ama şöyle bir durum ortaya çıktı. SATA kablosunda 8 çıkış var (kabloyu söktüğümüzde) resimde dediğin gibi kart üzerinde 7 bacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yarın deneyeceğiz hocam.
Ben mutlu sona ulaştım böyle bir sorunla karşılaşan olursa uygulanan işlemin fotoğraflarını paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    781,2 KB · Görüntüleme: 364
  • 2.jpg
    2.jpg
    943,4 KB · Görüntüleme: 341
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı