HDD Seçerken Neye Bakılmalı?

Sabit diskler elektromekanik yapılıdır ve bilgiyi manyetik olarak saklarlar. Bilgi; plastik, metal veya camdan yapılmış, yüzeyi demiroksit ya da başka manyetik özellikteki bir malzeme ile kaplı plakalar(diskler) üzerinde saklanır. Bilgi yazma işini mıknatıslama yöntemiyle yapmak, hem biz silmedikçe bilginin saklanması hem de istediğimiz zaman istediğimiz bilgiyi silme özgürlüğü verir bize. Yalnız aynı zamanda, sabit disklerin yoğun manyetik alanlardan etkilenme riskini de doğurur.

Sabit diskler elektromekanik yapılıdır ve bilgiyi manyetik olarak saklarlar. Bilgi; plastik, metal veya camdan yapılmış, yüzeyi demiroksit ya da başka manyetik özellikteki bir malzeme ile kaplı plakalar(diskler) üzerinde saklanır. Bilgi yazma işini mıknatıslama yöntemiyle yapmak, hem biz silmedikçe bilginin saklanması hem de istediğimiz zaman istediğimiz bilgiyi silme özgürlüğü verir bize. Yalnız aynı zamanda, sabit disklerin yoğun manyetik alanlardan etkilenme riskini de doğurur.
Tamam. Bu bilgi doğru. Ben de ekleme yapayım hatta anlaşılabilirlik artsın.

Hard disklerin plakaları alüminyum, cam veya seramik iç tabakalardan yapılır.

Plakaların üretiminde, iç tabakanın her iki tarafına da ince bir kaplama uygulanır. Bu kaplama işlemi bir vakum kaplama yöntemiyle gerçekleştirilir. Kaplama, alaşımlarından oluşan kompleks bir yapıya sahiptir. Bu yapı, veri depolama için optimize edilmiştir.

Yani veri bütün diskte değil üstündeki milimetrik bir folyoda saklanır. Kabaca anlatmak gerekirse.

Sizin yazdığınız mesajın kaynağını alamadım. Marka kötülüyorsunuz sadece. Kaynak yoksa, yanlış bilgi diye raporlayacağım.

Son düzenleme:
500 GB verimi kaybettim Seagate HDD'den dolayı.

Düzgün kullanmazsanız Samsung'da bozulur Toshiba'da. 3 Altın kural var sabit disklerde. Kendi kendine imha etme tuşu da mevcut değil.

1. Sarsıntılardan alıkoy.
  2. Mıknatıstan uzak tut.
  3. Özellikle de elektrik kesintisi olduğunda düzgün kapatmayacağından taşıma.
Her marka için durum bu.

Düzgün kullanmazsanız Samsung'da bozulur Toshiba'da. 3 altın kural var sabit disklerde. Kendi kendine imha etme tuşu da mevcut değil.

1. Sarsıntılardan alıkoy.
  2. mıknatıstan uzak tut.
  3. Özellikle de elektrik kesintisi olduğunda düzgün kapatmayacağından taşıma.
Her marka için durum bu.

Hocam el bebek gül bebek baktım her türlü tehlikeden korudum fakat malum deprem burayı çok vurdu kasa deli gibi sallandı hocam Samsung da vardı samsunga bir şey olmadı ama Seagate uçtu.

Hocam el bebek gül bebek baktım her türlü tehlikeden korudum fakat malum deprem burayı çok vurdu kasa deli gibi sallandı hocam Samsung da vardı samsunga bir şey olmadı ama Seagate uçtu.
Sarsıntı sırasında okuyucu kafanın nerede olduğu çok önemli. Birde vidalama.

Okuyucu kafa park konumunda bulunuyordu HDD çok sabitti masa çok sallandı.
Nereden biliyorsun? Diskin üstü cam mı?

Her konumda olabilir. 2 HDD kullanıyorsun, güç varken diğer disk kapalı konuma geçmiştir ve bilgisayar düzgün kapanmadığından aktif disk açık kalmıştır. Olabilir şeyler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı