HDD sıfırlama

Nsslenak

Centipat
Yeni aldığım bilgisayarda sadece 240GB SSD olduğu için oyun kurulumlarıni HDD'ye yapmam daha mantıklı olur. Eski bilgisayarda 500GB HDD var fakat içinde Windows vs kurulu. Ben bu HDD'yi yeni bilgisayarıma nasıl takabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD yi normal anakart Sata girişinden takacaksın. Sistem açılınca da Disk Yönetimi'nden SSD yi 2.Disk yapacaksın. Benim sana önerim ise format atar gibi USB den disk alanına gel, HDD yi orada direk biçimlendir. Sonra format işlemini iptal edip HDD yi 2.Disk olarak kullan işletim sistemi SSD de olsun.

HDD yi normal anakart Sata girişinden takacaksın. Sistem açılınca da Disk Yönetimi'nden SSD yi 2.Disk yapacaksın. Benim sana önerim ise format atar gibi USB den disk alanına gel, HDD yi orada direk biçimlendir. Sonra format işlemini iptal edip HDD yi 2.Disk olarak kullan işletim sistemi SSD de olsun.
USB den derken anlayamadım

Şimdi USB takıp format atıyoruz ya hani? Şu ekrana gelince;

sb.jpg

Buradan HDD yi seçip aşağıdan "Biçimlendir" diyeceksin. Tabi varsa önce HDD alanlarını bu ekrandan silmen gerek 2-3 alan ayırmışsa hepsini silip tek disk yapıp öyle biçimlendireceksin.

Şimdi USB takıp format atıyoruz ya hani? Şu ekrana gelince;

Eki Görüntüle 463455

Buradan HDD yi seçip aşağıdan "Biçimlendir" diyeceksin. Tabi varsa önce HDD alanlarını bu ekrandan silmen gerek 2-3 alan ayırmışsa hepsini silip tek disk yapıp öyle biçimlendireceksin.
Suan sistem SSD üzerine kurulu ama tekrar mı format atmam gerek

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı