HDD sürekli %100 kullanımda çalışıyor

Ali Reis

Hectopat
Arkadaşlar, HDD disk sürekli yüzde 100 kullanımda ve bilgisayarı aşırı yavaşlatıyor. Böyle olmadan önce PC boşta dururken bir anda kapattı disk onarım moduna vesaire geçti. Anlamadım olayı. Bunun bir çözümü var mı yoksa artık HDD'nin değişme vakti geldi mi? Bu arada HDD bayağı eski onu da belirteyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşi bitmiş. SSD'ye geçmenin vakti.

Hocam merhaba. Özel mesaj atılmıyor sanırım forumda bu yüzden buradan yazmak zorunda kaldım. Birkaç konuda AMD'nin sürücülerini şikayet ettiğinizi gördüm ve hep 22.11.2 sürümünü önermişsiniz. Şu an hala aynı sürümü mü kullanıyorsunuz yoksa farklı bir sürüm mü? Konularda yazdığınız akıcılık sorununu bende yaşıyorum sizin yazdıklarınızın birebir aynısı. Konuya yazdığım için de kusura bakmayın lütfen.

O diskin aynısı bende de var. Model numarası falan da aynı. Geçen gün durup dururken bozulmaya başladı. Sistem SSD'de kurulu olmasına rağmen sistemi yavaşlattı oyun dahi açamıyordum. Diski çıkartınca rahatladı makine. Ayrıca %100 disk kullanımı gayet normal çünkü Windows 10 SSD'ler de daha stabil çalışıyor. Hard Disk'in hızı yetişemiyor Windows 10'a. Bu da %100 disk kullanımı yapıyor. Anakartında varsa M.2 slotu M.2 SSD yoksa SATA 3 bir SSD alıp ona Windows kuracaksınız. Hard disk ile Windows kullanılmaz artık. Millet oyun bile kurmuyor harddisklere.

22 değil 23 kullanıyorum. Akıcılık sorunu gelişmiş senkronizasyon ile alakalı bir bug var onu açmayınca sorun olmuyor.

22 değil 23 kullanıyorum. Akıcılık sorunu gelişmiş senkronizasyon ile alakalı bir bug var onu açmayınca sorun olmuyor.

22 yazmışsınız bazı konularda da o yüzden sormuştum. 23.11.2 nasıl iyi mi peki? 24.1.1 kurdum da pek iyi gelmedi bana sürücü. Gelişmiş senkronizasyon bende kapalı onu açınca mı sorun yaratıyor?

22 yazmışsınız bazı konularda da o yüzden sormuştum. 23.11.2 nasıl iyi mi peki? 24.1.1 kurdum da pek iyi gelmedi bana sürücü. Gelişmiş senkronizasyon bende kapalı onu açınca mı sorun yaratıyor?
Ben de akıcılık sorunu gelişmiş senk yüzünden oluyordu. Kapatınca yırtılmalar oluyor ama açınca da tazeleme hızı birden yarı yarıya düşüyor bir çeşit kronik sorun yani. 22 yazdıysam yanlış yazmışım 23 olacak o.

Vallahi hocam bende de akıcılık sorunu varda senin yorumlarını görünce hemen yazdım. Bende de mesela oyun fark etmiyor sistemim fena değil oyununa göre hiç 100 FPS'in altına düşmüyorum fakat 2 dakika önce oyunu akıcı oynuyorsam o dakikadan sonra kasıyormuş gibi oluyor hemen biraz oynuyorum sonra tekrar akıcı oluyor yağ gibi akıyor oyun. Sürekliliği yok yani kısır döngüye girdi resmen biraz akıcı oluyor sonra kasma hissi başlıyor. Ortası yok. 24.1.1 kurulu. Eski sürücüleri de denedim hala aynı. Gelişmiş senkronizasyon kapalı bende hep hiç açmıyorum onu. Çok sinir bozucu bir olay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…