Çözüldü HDD takınca PC yavaş açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mertn

Hectopat
Katılım
4 Ocak 2021
Mesajlar
275
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi günler, sistemimde 500GB SanDisk Ultra SSD takılı yetmediği için 2TB'lik HDD takmak istedim. HDD'nin içi bomboş eski kullandığım HDD çıkarmadan Low Level format atmıştım, sorum şu HDD takmadan önce PC maksimum 12 saniyede açılıyordu HDD taktıktan sonra 20 24 saniye arasına yükseldi bazı yerlerde ve eski konularda sisteme ne kadar çok disk takılırsa sistemin onları kontrol etmesi daha uzun sürüyor. Gibisinden bazı şeyler yazılmış bu doğru mudur? Ortalama 10 saniyelik yavaşlama normal midir? Crystal mark sonuçları;
SanDisk Ultra: Okuma: 570 yazma: 535.
WD Green HDD için 120 yazma 110okuma.
 
Çözüm
Cevaplar için teşekkürler sorunu çözdüm. BIOS'ta cms UEFI ayarını UEFI'ye getirince Boot süresi 13 saniye civarına geri geldi.
Cevaplar için teşekkürler sorunu çözdüm. BIOS'ta cms UEFI ayarını UEFI'ye getirince Boot süresi 13 saniye civarına geri geldi.
aynı sorun bende de var BIOS ayarını nerden yaptığını söyleyebilir misin?

BIOS ayarlarnızda boot etme önceliği HDD'de kalmış galiba bu yüzden de sistem 10-15 saniye boş HDD boot etmeye çalışıyor ve olmayınca sonraki sıradaki SSD'yi boot ediyor olmalı, SSD'yi üste alarak sorunu çözebilirsiniz tahminimce.

Boot ayarlarını Windows( Kingston SSD) gibi bir şey diyordu altaki seçenekte Kingston SSD ydi ilk seçeneği Kingston yaptım bilgisayar değişik bir hata verdi bende ayarı geri çektim ve düzeldi HDD takılıyken çok geç açılıyor çözüm bulursanız yazar mısınız?

Sanırım, SSD boot sırasında en üstte olsun demek istiyor.

İlk sırada Windows'un kendi seçtiği SSD'im vardı hemen altında seçtiği SSD'im vardı onu kendim seçtim ve bilgisayarım sürekli açılıyor gibi bir hata verdi ayarı geri çektiğimde düzeldi çözümü bulursanız bana da yazar mısınız?
 
Aynı sorun bende var fakat BIOS da yapmam gereken ayarı bulamadım yardımcı olabilir misiniz? İzma System 4 donanımım bilgisayar Dell 3525 15.6"
 

Yeni konular

Geri
Yukarı