HDD takınca sistem boot etmiyor

O iş öyle değil ya annemin çalıştığı şirkette güvenlik kamera kayıtlarını bu hdd ye depolamışlar hafızası dolduğu için depoya kaldırmışlar. Bende gördüm sorup aldım yani bilinen şey dolduğu için çıkartıldığı. Durum bu.
Bozuktur sağlam olsa emin ol size vermezler satarlar hard diskin fiyatı malum.

Anlıyorum ilik su ic o zaman su iyidir neyse başaramadık.
Yapacak birşey yok çok teşekkür ederim herkese.
HDD niz sıfırmı ikinci el mi?
Ayrıca BIOS'tan Full screen logo ayarını bulup disable yapın ve kaydedin.
Sonra sistem logo ile değil sistem bilgilerinin olduğu ekran ile başlayacak ve neden takıldığı ile ilgili bilgi verecektir.
Ayrıca kasanızdaki HDD aktivite ışığı sabit olarak yanıyorsa bu işarette disk arızasının olabileceğini gösterir.
O ekranı buraya atın bakalım ama büyük ihtimallle diskiniz arızalı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki gibi yapıp usb den windows a eriştim. Disk takılıyken. Diskin 4 parçaya bölündüğünü ve formatının fat32 olduğunu gördüm. Disk yönetimine girip bu 4 bölümü birleştirmek istedim fakat disk yonetimine erişemiyorum. Disk bölümlerini birleştiremiyorum. Fikri olan var mı nasıl yapabilirim? Bölümleri birleştirdikten sonra düzgünce çalıştırabile ümidim var. Aklınıza gelen bir yol var mı ?
Anlıyorum ilik su ic o zaman su iyidir neyse başaramadık.
HDD bozuksa tamirci bir şey yapamaz ki.
HDD'yi çıkarın. Windows'u açın. Bir GNU/Linux dağıtımı indirip USB'ye yazdırın.
USB hazır olunca bilgisayarı kapatın. HDD'yi takın.
Bilgisayarı USB'den başlatın.
GNU/Linux masaüstü gelince "Disks" uygulaması ile HDD'nin durumunu kontrol edin. Windows yoğun Bad sector olan HDD'yi açamaz ama GNU/Linux en azından okuyabilir. Durumunu gösterebilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı