Hdd takınca sistem boot etmiyor

shankssann

Megapat
Arkadaşlar makina geldi dün akşam. Fakat şöyle bir sorunum var makina geldiği zaman satıcı arkadaş sistem olarak ubuntu kurmuş, ben istemediğim için win 7'ye çevirdim çevirirken de sistem atarken ssd yi görmüyordu. O yüzden hdd'yi çıkardım sadece makina da ssd varken ssd'ye kurdum sistemi ayırmadan. Daha sonra hdd'yi taktım ama görmedi makina, partition programı ile o sorunu da hallettim. Daha sonradan bilgisayara reset attım ve bilgisayar tekrardan açılmadı siyah bir ekranda bilgisayara cd takın onarın filan diyordu recovery bilmem ne diye ingilizce olarak. Win 7 cdsini taktım onarmayı kabul etmedi, defalarca aç kapat yaptım yine de açmadı en sonunda hdd'yi söktüm ve sorunum çözüldü. Sizce bu neden olabilir ? Hdd normal anlamda sıkıntısız çalışıyor ama bilgisayarı kapatıp tekrar açarken hdd takılı iken açılmıyor. Acaba diyorum bilgisayar ilk başta hdd'yi okuyor da ssd'yi okumuyor o yüzden hdd de işletim sistemi olmadığı için olabilir mi ? Eğer öyle ise ne yapmam gerekiyor ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm hepsini yaptım değiştirdim hdd sata 2 de şu anda dvd sata 3 de ssd de sata3 birincil de

- - - Güncellendi - - -

Yok olmadı hocam ne yaptıysam açılmıyor o hdd takılı olduğu sürece makina açılmıyor. Acaba yeniden format mı atsam birşey önerebilir misiniz ?

SSD'yi söküp sadece hdd takılıyken bilgisayarı Windows kurulum medyasıyla başlatın. Kurulacak bölüntünün seçildiği ekrana kadar gelip o ekrandayken Shift + F10 tuşlarına basın, komut istemcisi açılacak. Her komuttan sonra enter'a basarak diskpart ve list disk yazın. Takılı olan diskler listelenecek. Sağdaki disk boyutlarına bakarak hdd'nin numarasını öğrenin. Sonra select disk * (* yerine öğrendiğiniz numarayı yazın) yazıp enterların. Clean yazıp enter'layın. Sonra exit ve exit yazın. Bilgisayarı kapatıp SSD'yi tekrar bağlayın bakalım açılacak mı. Bunu yapmamın nedeni, bir ara ben de hdd'ye linux kurduğum zaman bilgisayar açılmıyordu, sökünce ssd'deki windows açılıyordu.

Not: Bu işlem diski tamamen silip biçimlendirilmemiş hale getirecek o yüzden önemli dosyalarınız varsa yedekleyin.

Bunu yapmam imkansiz gibi görünüyor benim için :D Acaba ssd'yi çıkarıp sadece hdd ye format atsam geçici şekilde. Sonra ssd ile windows'u başlatsam ve ardından da hdd deki windows'u biçimlendirip tamamen silsem bu şekilde olabilir mi ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı