Çözüldü HDD tamamen silme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

326001

Kilopat
Makaleler
4
Hackintosh kurunca bazı problemler oldu. Windows 8.1'e geçtim. Ama diski tamamen silmek istiyorum. Silemiyorum.
"bcdedit" yazınca bile sonuç çıkmıyor. Bu HDD'yi tamamen nasıl silerim?
1613753502684.png

Çözüm
1 disk var zaten. Sistemin kurulu olduğunu sileceğim.
Net olarak anlamadım hocam. Diski silerseniz şu anki sistemi de silmeniz gerekecek.
Başka disk yok, o yüzden format atma ekranında silebiliriz.
Bunun için elinizde format atmak için kullanacağınız USB belleğin bulunduğunu varsayıyorum.

Format atma ekranında disk seçme bölümüne kadar olan yere gelin ve şu adımları uygulayın:
  • Shift ve F10 tuşlarına aynı anda basın. İşe yaramazsa FN tuşuna da basın. CMD ekranı gelmiş olmalı.
  • Şu kodları girip Enter diyin:
    • diskpart
    • list disk
    • select disk 0 (HDD boyutundan hangi disk olduğunu belirleyebilirsiniz.)
    • clean
      • UEFI kurulum yapacaksanız ve GPT düzeninde ISO'yu yazdırmışsanız convert gpt yazıp Enter diyin.
    • exit
    • exit
Şimdi diskte hiçbir bölüm kalmamış olacak. Yeni birim oluşturup, biçimlendirip format atabilirsiniz.
Yanlış anlamadıysam böyle. :D
NOT: Windows dahil her şey silinir.
Harika bir fikrim var, Kubuntu flash'ı hazırlayıp Gparted üzerinden diskleri silsen?

Açınca Kubuntu'yu Dene seçeneğine bas.
Yapma be. Daha basit bir yolu yok mu? Hiç başka işletim sistemine giremem şimdi.

Yapma be. Daha basit bir yolu yok mu? Hiç başka işletim sistemine giremem şimdi.
Sadece bir alternatifti, hem öyle yükleme ile uğraşmayacaksın. Flash'tan çalışıyor.

Şimdi ben anlamadım, C: diskini mi sileceksin yoksa başka oluşturduğun diskler mi var Big Sur kurarken?

1 disk var zaten. Sistemin kurulu olduğunu sileceğim.
Net olarak anlamadım hocam. Diski silerseniz şu anki sistemi de silmeniz gerekecek.
Bunun için elinizde format atmak için kullanacağınız USB belleğin bulunduğunu varsayıyorum.

Format atma ekranında disk seçme bölümüne kadar olan yere gelin ve şu adımları uygulayın:
  • Shift ve F10 tuşlarına aynı anda basın. İşe yaramazsa FN tuşuna da basın. CMD ekranı gelmiş olmalı.
    • diskpart
    • list disk
    • clean
      • UEFI kurulum yapacaksanız ve GPT düzeninde ISO'yu yazdırmışsanız convert gpt yazıp Enter diyin.
    • exit
    • exit
Şimdi diskte hiçbir bölüm kalmamış olacak. Yeni birim oluşturup, biçimlendirip format atabilirsiniz.

Çözüm

Format atma ekranında disk seçme bölümüne kadar olan yere gelin ve şu adımları uygulayın.
    • diskpart
    • list disk
    • clean
    • exit
    • exit
Şimdi diskte hiçbir bölüm kalmamış olacak. Yeni birim oluşturup biçimlendirip format atabilirsiniz.
Ben bile anladığıma göre anlamışlardır.
@Lord Raiden neden "inanılmaz" attın?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı