Net olarak anlamadım hocam. Diski silerseniz şu anki sistemi de silmeniz gerekecek.1 disk var zaten. Sistemin kurulu olduğunu sileceğim.
Hocam orada ben size demedim. "Sizin yazdıklarınızı ben bile anladıysam onu sahibi de annlamıştır." anlamında.Windows kurulu diski komple silmek istemesini anlamamıştım.![]()
GPT değildi sanırım. GPT değilse, clean yazınca bitiyor işlem sanırım?Net olarak anlamadım hocam. Diski silerseniz şu anki sistemi de silmeniz gerekecek.
Başka disk yok, o yüzden format atma ekranında silebiliriz.
Bunun için elinizde format atmak için kullanacağınız USB belleğin bulunduğunu varsayıyorum.
Format atma ekranında disk seçme bölümüne kadar olan yere gelin ve şu adımları uygulayın:
Şimdi diskte hiçbir bölüm kalmamış olacak. Yeni birim oluşturup, biçimlendirip format atabilirsiniz.
- Shift ve F10 tuşlarına aynı anda basın. İşe yaramazsa FN tuşuna da basın. CMD ekranı gelmiş olmalı.
- Şu kodları girip Enter diyin:
- diskpart
- list disk
- select disk 0 (HDD boyutundan hangi disk olduğunu belirleyebilirsiniz.)
- clean
- UEFI kurulum yapacaksanız ve GPT düzeninde ISO'yu yazdırmışsanız convert gpt yazıp Enter diyin.
- exit
- exit
Yanlış anlamadıysam böyle.
NOT: Windows dahil her şey silinir.
Evet hocam, clean yazınca disk komple silinir. Tekrar format atmak istiyorsanız yeni birim oluşturup biçimlendirin ve ilerleyin.GPT değildi sanırım. GPT değilse, clean yazınca bitiyor işlem sanırım?
Tamamdır çok teşekkürler hocam.Evet hocam, clean yazınca disk komple silinir. Tekrar format atmak istiyorsanız yeni birim oluşturup biçimlendirin ve ilerleyin.
Önemli değil.Tamamdır, çok teşekkürler hocam.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.