HDD tamamını kullanmak darboğaz yapar mı?

Icewalk

Megapat
Daha fazla  
Merhaba.
Sistemim:
  • AMD Ryzen™5 3600 soket AM4 + Wraith Stealth 3.6 GHz 32MB 65W 7nm işlemci 4.2 GHz'de çalıştırıyorum ayarlarını yaptım.
  • G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual kit RAM 3200 MHz'de çalıştırıyorum.
  • MSI B450M-A PRO Max AMD B450 soket AM4 DDR4 3466(OC) M.2 anakart.
  • Xigmatek shogun g serısı 80 Plus Gold 750W güç kaynağı.
  • Samsung 500GB 970 Evo NVMe M.2 SSD.
  • Cooler Master Masterliquid Lite 240 sıvı soğutma sistemi.
  • MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X 8 GB GDDR6 256Bit AMD ekran kartı modelini kullanıyorum.
  • Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 HDD.
Monitör.
  • AOC 24" C24G1 144Hz 1ms FreeSync fullhd dpport HDMI pivot Curved oyuncu monitörü.

Günlerdir oyunlarda donuyor kasıyor diye ağladığım sorunum sanırım donanımsal bir durum.

Oyunlara girdiğimde HDD %100 kullanıma çıkıyor. Bu durum oyunlarda ani FPS düşüşüne neden oluyor sanırım bü yüzden oyunları akıcı bir şekilde oynayamıyorum.

Sorun bu durum gerçekten böyle sorunlara yol açar mı? Açıyorsa daha farklı sorunlarda yol açar mı?

Merhaba.
Sistemim:
  • AMD Ryzen™5 3600 soket AM4 + Wraith Stealth 3.6 GHz 32MB 65W 7nm işlemci 4.2 GHz'de çalıştırıyorum ayarlarını yaptım.
  • G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual kit RAM 3200 MHz'de çalıştırıyorum.
  • MSI B450M-A PRO Max AMD B450 soket AM4 DDR4 3466(OC) M.2 anakart.
  • Xigmatek shogun g serısı 80 Plus Gold 750W güç kaynağı.
  • Samsung 500GB 970 Evo NVMe M.2 SSD.
  • Cooler Master Masterliquid Lite 240 sıvı soğutma sistemi.
  • MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X 8 GB GDDR6 256Bit AMD ekran kartı modelini kullanıyorum.
  • Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 HDD.
Monitör.
  • AOC 24" C24G1 144Hz 1ms FreeSync fullhd dpport HDMI pivot Curved oyuncu monitörü.

Günlerdir oyunlarda donuyor kasıyor diye ağladığım sorunum sanırım donanımsal bir durum.

Oyunlara girdiğimde HDD %100 kullanıma çıkıyor. Bu durum oyunlarda ani FPS düşüşüne neden oluyor sanırım bü yüzden oyunları akıcı bir şekilde oynayamıyorum.

Sorun bu durum gerçekten böyle sorunlara yol açar mı? Açıyorsa daha farklı sorunlarda yol açar mı?
Oyunda yükleme sürelerine ve açık dünya benzeri oyunlarda donmalara sebep verir.

Evet, HDD böyle bir problem yapabilir. Ürünü garantiye gönderebilirsiniz.
HDD 4 senedir kullanıyorum yani garanti zamanı geçti ama yeni HDD öneriniz var ise 2 TB alabilirim.
Oyunda yükleme sürelerine ve açık dünya benzeri oyunlarda donmalara sebep verir.
Bf5,call of duty serilerinde çok fazla yaşıyorum hatta basit bir simulatör oyununda bile yaşayabiliyorum bu tür sorunu.

HDD 4 senedir kullanıyorum yani garanti zamanı geçti ama yeni HDD öneriniz var ise 2 TB alabilirim.

Bf5,call of duty serilerinde çok fazla yaşıyorum hatta basit bir simulatör oyununda bile yaşayabiliyorum bu tür sorunu.
HDD yerine-yanına uygun fiyatlı bir SSD alırsanız hem sistemi rahatlatırsınız hem de kullanımınız azalır.

HDD yerine-yanına uygun fiyatlı bir SSD alırsanız hem sistemi rahatlatırsınız hem de kullanımınız azalır.
M2 SSD kullanıyorum zaten sadece oyun depolama amaçlı HDD tercih ediyorum ama sata türü yüksek kapasiteli bir ssd tercih etmem daha mantıklı olacak gibi duruyor.
Sorunum hdd değilmiş :d

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı