HDD Tıkırtı Sesi Sorunu

Abdul Samet Taş

Hectopat
Daha fazla  
Yeni aldığım 3-4 haftalık bilgisayarımı aldığımdan beri takır tukur sesler çıkarıyordu başlarda bir kablo fana çarpıyordur deyip kasayı sallamakla yetindim. Ama artık ses rahatsız edici bir düzeye ulaştı. Kasayı açıp parçaları teker teker dinledim ve Hard Diskimin ses çıkardığını duydum. Cızırtı değil de takırtı benzeri sesler çıkartıyor. Ne yapmalıyım? HDTune ile ölçmeye kalktım sonuç bu.

24-Mayýs-2017_10-53.png

Hata verdi. Şimdi tekrar test edeceğim HDTune ile.

Tekrar hata verdi.

24-Mayýs-2017_11-07.png

Yardımcı olur musunuz ?

+Konu Güncellemesi :
Artık Çalışmıyor.
Siz siz olun ses çıkartan hddlerinizi servise gönderin. Her an bozulabilirler. Verilerinizi yedekleyin.

7200 RPM disklerin bu şekil tıkırtı çıkarması normal. Normal ev ortamında kullanırken duyulmaması lazım, sessiz bir ortamda duyulur şekilde olanlar var. Bendede 7200 RPM bir disk mevcut, işlem sırasında tıkırtı sesi duyluyor. Yani normal bir durum kafanıza takmayın . Odaklanırsanız rahatsız edecektir . Bu sesten kurtulmak için SSD şart .

Okuma-yazma kafası bozuksa bu sesi yapabilir. Rahatsız etmeyen bir tıkırtı ise normaldir. Kafa, okuma-yazma işi yaptığından, doğal olarak tıkırtı sesi gelecektir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı