Çözüldü HDD ve SSD'ye 2 tane Windows kurulur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Morty Smth

Centipat
Daha fazla  
Kücük kardeşimle ortak kullandigimiz masaüstü PC'ye kardeşimin sürekli virüs bulaştırması ve eski teknoloji olan harddiskin son derece yavaşlayıp sürekli sorun çıkarması sebebiyle 2 gün önce Samsung 860 Evo 250GB SSD ve SATA 3.0 kablosu siparişi verdim. Bu siparişi verirken aklımda kardesimin kullanacagi HDD'ye ayrı Windows 10 ve kendim kullanacagim SSD'ye ayri Windows 10 kurup kardeşimden kendimi izola etmek ve kullandikca ömrü biten SSD'den PC bagimlisi kardesimi uzak tutmayi amacliyorum bunun icin sistem açılırken hangi diskin acilacagini sormasını nasil ayarlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'ta boot menüsünden ilk sıraya HDD'yi seçin.
HDD deki Windows'un disk yönetimine girip kendi kullandığınız SSD'nin harfini kaldırın. Böylece kardeşiniz SSD'yi görmez.
Kendiniz kullanacağınız zaman bilgisayarı açarken boot menü yü açıp SSD'deki Windows'u seçin.
--
@Mithat Berhan mesajınızı görmeden yazmışım.
--
Ayrıca HDD'de ki Windows'u açarken diğer Windows'u göstermemesi için Başlangıç ve Kurtarma ekranındaki işletim sistemleri listesini gösterme süresini kapatabilirsiniz.
1584482346572.png
Şöyle bir şey de yapılabilir;
BIOS üzerinde HDD ilk sıraya alınabilir, sadece siz kullanacağınız zaman Boot menüsünden SSD'yi seçebilirsiniz.

İki ayrı Win10 kurulursa karıştırma imkanınız mevcut.

HDD deki Windows'un disk yönetimine girip kendi kullandığınız SSD'nin harfini kaldırın. Böylece kardeşiniz SSD'yi görmez.
Kendiniz kullanacağınız zaman bilgisayarı açarken boot menü yü açıp SSD'deki Windows'u seçin.
--
--
Ayrıca HDD'de ki Windows'u açarken diğer Windows'u göstermemesi için Başlangıç ve Kurtarma ekranındaki işletim sistemleri listesini gösterme süresini kapatabilirsiniz.
1584482346572.png

Çözüm
--
--
Eki Görüntüle 516042
SSD harfini kaldırmayı daha detaylı anlatır mısınız beceremedimde.
Yerel Disk C = SSD
Yerel Disk D = HDD
Adsız.png

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    29,3 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Bilgisayar açılırken HDD de bulunan Windows'u boot edin. Şu an SSD'den boot ettiğiniz için "C" sürücüsünün harfini kaldıramazsınız.
HDD'den boot ettikten sonra başlatı sağ tıklayıp "Disk Yönetimi" ni seçin.
"D" sürücüsünü sağ tıklayıp "Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir" i seçin.
Açılan pencerede "Kaldır" seçeneği ile sürücü harfini kaldırabilirsiniz.
1584712448696.png

Bilgisayar açılırken HDD'de bulunan Windows'u Boot edin. Şu an SSD'den Boot ettiğiniz için "C" sürücüsünün harfini kaldıramazsınız.
HDD'den Boot ettikten sonra başlatı sağ tıklayıp "disk yönetimi" ni seçin.
"D" sürücüsünü sağ tıklayıp "sürücü harfi ve yolu değiştir" i seçin.
Açılan pencerede "kaldır" seçeneği ile sürücü harfini kaldırabilirsiniz.
Eki Görüntüle 517440

Çok teşekkür ederim. SSD'den Boot edip HDD'yi de kaldıracağım HDD'yi görmek istemiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı