HDD ve SSD'yi aynı anda kullanmak performans düşürür mü?

Ulanisimyok

Centipat
SSD ve HDD'ler hakkında oldukça bilgisizim. Bazı yerlerde SSD ve HDD'nin aynı anda kullanılabileceğini duydum gördüm. Doğru olduğuna inanıyorum ama yine de böyle bir şey mümkün mü diye sorayım emin olayım istedim. İkinci ve ana sorum ise eğer HDD ve SSD aynı anda kullanılabiliyorsa, benim eski HDD ile 1700 MB okuma/1200 MB yazma sunan bir SSD'yi beraberce kullanmam SSD'ye ilk defa geçen biri olarak beni çok fazla etkiler mi? Parama ve SSD'ye yazık mı etmiş olurum?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD sağlamsa bir sorun çıkacağını sanmam. Eğer performans düşükse HDD sorunlu olabilir. Mekanik ya da yazılımsal bir sorun olabilir yani.
Hdd'nin kendisinde eski olmak dışında bir sorun yok.
Eğer işletim sistemini, sık kullandığınız uygulamaları ve oyunları SSD'ye yüklerseniz, geriye kalan dosyaları (film, müzik, video, fotoğraf, dosya) HDD'ye yerleştirirseniz bir sorun olmaz.
Çok yer kaplayan oyunlar oynayacağım için ssd'ye bikaç yüz lira fazla verip 250gb yerine 500gb'lık alsam fena etmiş olur muyum?

Hdd'nin kendisinde eski olmak dışında bir sorun yok.

Çok yer kaplayan oyunlar oynayacağım için ssd'ye bikaç yüz lira fazla verip 250gb yerine 500gb'lık alsam fena etmiş olur muyum?
Bütün oyunları yerleştirin demek istemedim yanlış anlamayın. Örnek GTA 5'te açılış bölümünde ki beklemeden kurtulmak için SSD'ye kurabilirsiniz. CS:GO, PUBG, Rainbow Six Siege gibi online oyunları yerleştirirsiniz. Geriye kalan oyunları örnek olarak Metro Exodus'u HDD'ye yükleyebilirsiniz.
Bütçeniz el veriyorsa elbette 500 GB sizin için daha iyi olur.

Son düzenleme:
Bütün oyunları yerleştirin demek istemedim yanlış anlamayın. Örnek GTA 5'te açılış bölümünde ki beklemeden kurtulmak için SSD'ye kurabilirsiniz. CS:GO, PUBG, Rainbow Six Siege gibi online oyunları yerleştirirsiniz. Geriye kalan oyunları örnek olarak Metro Exodus HDD yükleyebilirsiniz.
Bütçeniz el veriyorsa elbette 500 GB sizin için daha iyi olur.
Yani bu ssd oyun içi performansı değil de sadece açılış kapalışları mı etkiliyor?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı