HDD veya SSD önerisi

toshıba satellite c650-12D

Normal bir 2.5" SSD veya Laptop için olan 2.5" HDD almanız lazım.

170TL 120GB SSD olarak;
Patriot 120 GB Burst PBU120GS25SSDR 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

265TL 250GB Kaliteli bir SSD;
Seagate Baracuda 250 GB ZA250CM1A003 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

200TL 500GB HDD;
WD Blue Dahili Disk, 500GB, 5400RPM, 2.5 inç - WD5000LPCX: Amazon.com.tr

380TL 1TB HDD;
WD Blue Dahili Disk, 1TB, 5400RPM, 2.5 inç - WD10SPZX: Amazon.com.tr

En iyisi bunlar olur;

435TL ucuz 480GB SSD. Düşük-Orta kalite bir ürün;
Apacer 480 GB PANTHER AS340/480GB 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

490TL iyi bir 500GB SSD. Orta-Yüksek kalite;
SanDisk 500 GB Ultra 3D SDSSDH3-500G-G25 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

530TL kaliteli bir 500GB SSD. Yüksek kalite;

Seagate Baracuda 500 GB ZA500CM1A003 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bence laptop için SSD alın. HDD'ye verdiğiniz paraya değmez ve ikinci el kullanılmış veya yenilenmiş bir HDD gönderebilirler. Bu ihtimali en aza indirmek için Amazondan önerdim ama belli olmaz.

Abi sana zahmet olmazsa ben bir şey daha soracaktım mesela ben alsam senin dediğin bir SSD'yi sorunsuz takarim değil mi yani soketleri sorunsuz olur çünkü ilk kez alacağım da pek fazla bilgim yok.

Eğer şu an içinde 2.5" HDD takılıysa SSD'de takılabilir. Merak etmeyin. Soketleri aynı. Bizzat ben kendi laptopuma takmıştım.

Toshiba Satellite C650-12D

Benin arkadasimdada ayni markadan var.
Abi sana zahmet olmazsa ben bir şey daha soracaktım mesela ben alsam senin dediğin bir SSD'yi sorunsuz takarim değil mi yani soketleri sorunsuz olur çünkü ilk kez alacağım da pek fazla bilgim yok

Kardesim takabilirsin ama youtuba yaz laptoba SSD nasil takilir diye oradan arastirip takarsin.
Abi sana zahmet olmazsa ben bir şey daha soracaktım mesela ben alsam senin dediğin bir SSD'yi sorunsuz takarim değil mi yani soketleri sorunsuz olur çünkü ilk kez alacağım da pek fazla bilgim yok

Kardesim takabilirsin ama youtuba yaz laptoba SSD nasil takilir diye oradan arastirip takarsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı