HDD vs SSD

Bilgisayarı yavaşlatmaz ama alacaksan yine SSD al. HDD'ye kurduğun oyunlar yine yükleme süreleriyle çok bekletir. Ayrıca NVMe SSD'ye de oyun kurabilirisn neden kurmuyorsun?
300 400 TL gibi bir fark ile sata SSD 1 tb alabiliyorum ama bütçemi biraz zorlamış oluyorum ve arada 1 tb var(HDD ile sata SSD arasında) ,bilemedim.
Ben kendi HDDmi 5 yıldır kullanıyorum. Hiçbir sorun olmadı. İkinci el olduğunu fark ederseniz iade edin.
Seagate ürünü mu sizin ki de başta belirttiğim ürün mü yani?
Ayrıca SSD kurulu sistemin yanında mi kullanıyorsunuz?

Valla bende oyunlar mecburen HDD'deydi. Yükleme süreleri 1.5-2 dk gördüğü için NVMe SSD aldım. NVMe SSD'ye neden kurmuyorsun ki sen de? Bir de 2 TB oyun demek çok fazla oyun demek. Hepsini aynı anda veya sürekli oynamazsın sonuçta. Silebilirsin de.

Bilgisayarı yavaşlatmaz ama alacaksan yine SSD al. HDD'ye kurduğun oyunlar yine yükleme süreleriyle çok bekletir. Ayrıca NVMe SSD'ye de oyun kurabilirisn neden kurmuyorsun?

Fazla doldurmak istemiyorum zaten fotoğraflar, videolar sürücüler oraya kurulu 300GB yer var fazla doldurmak istemiyorum.
Valla bende oyunlar mecburen HDD'deydi. Yükleme süreleri 1.5-2 dk gördüğü için NVMe SSD aldım. NVMe SSD'ye neden kurmuyorsun ki sen de? Bir de 2 TB oyun demek çok fazla oyun demek. Hepsini aynı anda veya sürekli oynamazsın sonuçta. Silebilirsin de.
Ssden hdd'ye geçince sıkıntı yaşadınız mı peki , rahatsiz olacak seviyede çünkü çok oyun yedekliyorum

SSD'den HDD'ye geçmedim ama HDD'deki oyunlar leş gibi yükleme ekranlarıyla bıktırdı beni. Dayanamadım aldım SSD. İmkan varsa SSD al hocam HDD'ye bulaşma. Yerden kazanırken hızdan kaybedersin. Ama ben arşiv yapacağım hız önemli değil dersen HDD al tabi fazladan yer daha ucuza. Ama ben tekrar oynamayacaksan silmen taraftarıyım :D

300 TL gibi bir fiyat ile 1tb sata SSD veya 300tl daha uygun bir fiyat ile 2tb kaliteli bir HDD alacağım kararsız kaldım depolama konusunda sıkıntı çekmemek için HDD taraftarıyım ama inşallah sıkıntı çekmem.

SSD'den HDD'ye geçmedim ama HDD'deki oyunlar leş gibi yükleme ekranlarıyla bıktırdı beni. Dayanamadım aldım SSD. İmkan varsa SSD al hocam HDD'ye bulaşma. Yerden kazanırken hızdan kaybedersin. Ama ben arşiv yapacağım hız önemli değil dersen HDD al tabii fazladan yer daha ucuza. Ama ben tekrar oynamayacaksan silmen taraftarıyım :D

Evet senin dediğin de mantıkli ama bazı HDD'ler (800 lira civarı) SSD'lere yaklaşıyor hızları diyorlar 1TB fark var arada sonuçta yetecegi konusunda şüpheliyim (ssdnin)

Ve bunları konuşurken hangi ürün tercih etmeliyim bir yandan da onu düşünüyorum , bazıları kalitesiz falan muhabbeti ne tür bir HDD tercih etmeliyim WD modellere baktım 2tb versiyonlarının hiçbiri 7200rpm e bulamadım çoğu 5400.
Toshiba high performance 7200rpm ürünü var (580tl) ve WD purple 2 tb 5400rpm(590tl).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı