HDD yerine SSD kullanma

Kayıt ol

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar alacağım fakat daha sistem parçalarını belirlemedim. Sorum şu, bilgisayarda sadece 2 adet 480 GB SSD kullansam ve hardisk kullanmasam olur mu? Hardisk istememe sebebim çok yüksek kapasitede depolanacak verilerim yok sadece bilgisayarın hızlı çalışmasını istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar alacağım fakat daha sistem parçalarını belirlemedim. Sorum şu, bilgisayarda sadece 2 adet 480 GB SSD kullansam ve hardisk kullanmasam olur mu? Hardisk istememe sebebim çok yüksek kapasitede depolanacak verilerim yok sadece bilgisayarın hızlı çalışmasını istiyorum.

Bende senin gibi düşünüyordum 240GB'lık SSD aldım. İlk başlarda yeterliydi ancak daha sonra belgelerimin boyutu 30GB' ı aştı. Örneğin önemli fotoğraflarım, müziklerim gibi. Şuan 21GB'lık boş yer var. Memnunum.

Bende 3 tane ssd var 240 gb olanda işletim sistemi kurulu diğer 120 ve 240 tada oyunlar ayrıca 1 tb ne olur olmaz diye yedek hdd si var.

SSD lerde durduk yere veri kaybı yaşanabilir. Çok önemli verileri saklamak için ideal değildir. HDD lerde ise durduk yere veri kaybı olmaz ancak fiziksel sağlamlık açısından SSD çok çok daha üstündür ve aynı zamanda SSD, HDD'den daha uzun ömürlüdür. Eğer düşürmem kırmam derseniz depolama bakımından HDD iyi bir çözümdür.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı