HDD'de bad sector gözükmüyor fakat var

Makaleler
5
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Teknikeri
SSD veya HDD modeli
Seagate 500gb
İyi Forum'lar,
HDD: Seagate 500GB notebook.
Kullanma süresi: 5 sene ana disk olarak, 2 sene laptop içerisinde yedek depo olarak.
Benim sorunum depo olarak kullandığım diskte bad sector şüphesi ile HD sentinel ile kontrol sağladım. Ekte tüm resimleri ekleyeceğim disk sağlığım %0 çıktı ve 17024 tane bozuk sektör olduğu yazıyordu bende birkaç forumda araştırma yaptım HDD regenetors üzerinden tarama ve tamir etmeyi denedim fakat bad sectör bulamadı ve yaklaşık 170 tane delay sorunu olduğunu buldu. Daha sonra HD Tune Pro ile 5 saatlik bad sector taraması gerçekleştirdim fakat hiçbirtane bad sector bulamadım. Tüm.
yaptığım düzeltme işlemleri:
-Low level reset attım.
-HDD regenetors ile düzeltmeyi denedim.
programlar üzerinden aldığım sonuçları ekler bölümüne koydum.
Sorum:

-Ben bu diski sağlıklı kullanabilir miyim?
-Bad sector var mı? Varsa HD Tune neden bulamadı?
-Bu diskin sorunu ne?
-HDD regenetors üzerindeki 10 MB'in 2560 sectors yazısı bozuk sectorlerin ayıklandığı anlamına mı geliyor?

Dosya Ekleri

• DİSKYÖNETİMİSS.png
    DİSKYÖNETİMİSS.png
    107,6 KB · Görüntüleme: 99
  • HDDREGENETORSS.png
    HDDREGENETORSS.png
    32,9 KB · Görüntüleme: 90
  • HDSENTİNELSONUÇ.png
    HDSENTİNELSONUÇ.png
    107 KB · Görüntüleme: 92
  • HDSENTİNELSONUÇSMART.png
    HDSENTİNELSONUÇSMART.png
    156,5 KB · Görüntüleme: 72
  • HDTUNESONUÇ.png
    HDTUNESONUÇ.png
    163,3 KB · Görüntüleme: 79
  • hdtunesonuçhealth.png
    hdtunesonuçhealth.png
    256 KB · Görüntüleme: 82
Merhaba hocam,

Gözlemlerime göre diskiniz artık ömrünü tamamlamış.

HDD Sentinel uygulaması her ne kadar doğru bilgiyi kesin vermese de doğruluk payı bir o kadar yakın.

Hocam peki depo olarak kullanmaya devam edebilir miyim? HD Tune üzerinde bad sector bulunmuş olsaydı orayı RAW olarak ayarlayıp karantinaya alacaktım fakat sonuç bulamadı.

Hocam peki depo olarak kullanmaya devam edebilir miyim? HD Tune üzerinde bad sector bulunmuş olsaydı orayı RAW olarak ayarlayıp karantinaya alacaktım fakat sonuç bulamadı.

Dediğim gibi disk artık ömrünü tamamlamış. Depolama olarak kullanırsan bozulduğunda içindeki verileri kaybedeceksin.

Disk o sektörleri kapattığı için gözükmüyorlar. Her bozuk sektör testlerde gözükmez.
HDD regenetors üzerinden tarama ve tamir etmeyi denedim fakat bad sectör bulamadı ve yaklaşık 170 tane delay sorunu olduğunu buldu.
Yavaş sektörler bulmuş onlarda diskin kapattığı sektörler olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı