HDD'de bad sectorler var

Thosonofodin

Hectopat
HD Tune ile HDD taraması yaptım. %4'ünü taradığında 22 adet kırmızı noktadan çıktı. Bunlara bad sector deniyormuş ancak HDD sentinel ile Hard Disk'e baktığımda %100 sağlıkta görünüyor. İnternette biraz araştırma yaptım ve şu ek bilgileri de sizlere söylemenin faydalı olacağını düşündüm; ek olarak 120GB'lık SSD takılı ve Windows oraya kurulu, HDD'yi sadece depolama olarak kullanıyorum ve hard diskim bazı işlemler sırasında ses çıkarıyor. Ne yapmalıyım?

Harddiskteki önemli verilerinizi yedekleyin. Ömrünün sonuna yaklaştığını söylüyor.

Artı -1 Eksi
Yakında hayata elveda diyebilir hard diskte önemli veriler bırakmayın.

Artı -1 Eksi
Disk mortingen strasse, helvasını yemeye hazır ol. Acil yedek al. ilk işin olsun.

Artı -1 Eksi
HDD'nin ses çıkarıyor olması okuma yazma işlemi yapmasından kaynaklanıyor olabilir fakat 22 tane bad sector çıktı ise o HDD yakında hiç kullanılamayabilir. İçerisine fotoğraf gibi özel bilgilerinizi depolamayın, oyunlarda ise drop meydana gelebilir.

Artı -1 Eksi
En az 2 ay daha yeni bir hard disk alacak param yok. Kısa süreli bir çözüm önerisi sunabilir misiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…