HDD'de 50 GB'lik Ubuntu yüklemiştim uzun zaman önce. Ama saçma olan ve kafaya takmadığım bir şey vardı. Boot menüsünde, Ubuntu SSD'nin adı ile geçiyordu. Ama görüldüğü üzere HDD'de 50 GB ayrılmış alan var.
Sonra ben SSD'yi formatladım ve şu an baktığımda Ubuntu için bir boot seçeneği yok. Yani Ubuntu hala 50GB olarak duruyor ama boot ekranında gözükmüyor. Ne yapmam lazım Ubuntu'ya girebilmek için?
Hepinize iyi akşamlar dilerim. Son zamanlarda insanların sıklıkla sorduğu bir sorunun çözümünü burada paylaşarak arkadaşlarımıza çözüm göstermek istiyorum. Aynı diskte birden fazla işletim sistemi kullanıyorsak GRUB genelde otomatik olarak algılar ancak benim gibi 2 farklı disk kullanıyorsanız...
Bir Ubuntu kurulum medyasını başlatın ve boot-repair ile onarın.
Windows'u kurduğunuz zaman diğer işletim sistemlerini önemsemeden tüm EFI girdisini siler.
Bir Ubuntu kurulum medyasını başlatın ve boot-repair ile onarın.
Windows'u kurduğunuz zaman diğer işletim sistemlerini önemsemeden tüm EFI girdisini siler.
Learn how to fix boot issues with our step-by-step guide on boot-repair Ubuntu. Get tips, commands, and solutions for smooth troubleshooting.
nushoe.com
Burada güzel bir yazı var sanırım dedikleriniz gibi. Teşekkürler.
Windows'a bir şey olmaz değil mi? O apayrı bir SSD'de kurulu zaten. Her sistemi açtığımda GRUB ekranının gelmesini de istemem aslında, eğer gelecekse kaldırmanın bir yolu var mı direkt Windows açılsın diye?
Windows'a bir şey olmaz değil mi? O apayrı bir SSD'de kurulu zaten. Her sistemi açtığımda GRUB ekranının gelmesini de istemem aslında, eğer gelecekse kaldırmanın bir yolu var mı direkt Windows açılsın diye?
@mashiro Teşekkürler. Try Ubuntu ile dediğiniz kodları yazarak yaptım ve boot menüsünde artık gözükmekte. Ama bu sefer de hem HDD adıyla (normal olan) hem de SSD adıyla gözüküyor. Garip ama olsun.