Çözüldü HDD'de kurulu olan Ubuntu boot menüsünde gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
7
Yer
Ankara
Daha fazla  

HDD'de 50 GB'lik Ubuntu yüklemiştim uzun zaman önce. Ama saçma olan ve kafaya takmadığım bir şey vardı. Boot menüsünde, Ubuntu SSD'nin adı ile geçiyordu. Ama görüldüğü üzere HDD'de 50 GB ayrılmış alan var.
Sonra ben SSD'yi formatladım ve şu an baktığımda Ubuntu için bir boot seçeneği yok. Yani Ubuntu hala 50GB olarak duruyor ama boot ekranında gözükmüyor. Ne yapmam lazım Ubuntu'ya girebilmek için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ubuntu kurulum USB'si mi oluşturmam lazım yoksa yukarıdaki linkte dediği gibi boot-repair yazılımını kurmam lazım?
Farkı olmaması lazım.
Eğer Ubuntu USB'si oluşturacaksam, devamında kurulum ekranında ne yapacağım?
Normalde Ubuntu'nun kurulum medyasında bulunuyor diye hatırlıyorum ama eğer yoksa şu üç komut ile kurabilir ve başlatabilirsin:
Kod:
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &)
Kurulum yapmak yerine Ubuntu'yu dene seçeneğini seçmeniz gerekir.

@SerdarT35 Fakat benim sorunum Ubuntu'ya girememek. Ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama attığınız rehberde Windows'u görmüyor demiş.
İşletim sistemi faketmiyor, örnek olarak Ubuntu'yu görüp Arch'ı görmüyor olabilir vs.

Bir Ubuntu kurulum medyasını başlatın ve boot-repair ile onarın.
Windows'u kurduğunuz zaman diğer işletim sistemlerini önemsemeden tüm EFI girdisini siler.
Teşekkürler, sorun GRUB'da sanırsam evet.

Ubuntu kurulum USB'si mi oluşturmam lazım yoksa yukarıdaki linkte dediği gibi boot-repair yazılımını kurmam lazım?

Farkı olmaması lazım.
Normalde Ubuntu'nun kurulum medyasında bulunuyor diye hatırlıyorum ama eğer yoksa şu üç komut ile kurabilir ve başlatabilirsin:
Kod:
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &)
Kurulum yapmak yerine Ubuntu'yu dene seçeneğini seçmeniz gerekir.

Çözüm
Burada güzel bir yazı var sanırım dedikleriniz gibi. Teşekkürler.

Windows'a bir şey olmaz değil mi? O apayrı bir SSD'de kurulu zaten. Her sistemi açtığımda GRUB ekranının gelmesini de istemem aslında, eğer gelecekse kaldırmanın bir yolu var mı direkt Windows açılsın diye?

UEFI kurulumunuz varsa Windows Boot Manager'i yukarı alarak yapabilirsiniz.

Burada güzel bir yazı var sanırım dedikleriniz gibi. Teşekkürler.
Benim paylaştıklarım ile aynı.

@mashiro Teşekkürler. Try Ubuntu ile dediğiniz kodları yazarak yaptım ve boot menüsünde artık gözükmekte. Ama bu sefer de hem HDD adıyla (normal olan) hem de SSD adıyla gözüküyor. Garip ama olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…