Çözüldü HDD'de olan bad sectörler tamir edilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Videographer
Öncelikle merhaba, evimde bir hard disk buldum WD 500GB ve bad sector vardı. Sabah HDD Regenerator ile bazı kısımları düzelttim ve şimdi HD Tune ile taradım bazı kısımları kırmızı çıktı bazı kısımlar gri bu kısımları kapatabilir miyim? Kısa bir süre kullansam bile yeter.

Dosya Ekleri

• resim_2022-09-04_235153138.png
    resim_2022-09-04_235153138.png
    28,4 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Teşekkürler hocam çözüldü ile değiştirmek istiyorum konuyu ama nasıl yapacağımı bilemedim.

Modlara yazabilirsiniz fakat konuyu öneri olarak açmışsınız olmayabilir.

Teşekkürler hocam çözüldü ile değiştirmek istiyorum konuyu ama nasıl yapacağımı bilemedim.
Raporladım sorunu çözmüşler çözüm olduğunu düşündüğünüz mesajın sağında 0 yazan yerden çözüm olarak işaretleyebilirsiniz.

Evet maalesef onlarda gidiyor. 100GB gitmez hocam.

Satırda kırmızı varsa o satır gidecek anlamına geliyor yani.
Tahmini olarak 1 satır 10 GB'a tekabül ediyor 50x50 (yanlış saymadıysam) 500 GB olduğu için 50 tane satır olduğundan satırın tanesi 10 GB.

Yanlışım yoksa tüm bad sectörleri silersen 30 GB yer gidecek. Tabii ayrı ayrı yapılabiliyorsa çünkü alttaki tek sectör uzak.
@Alheratzz isterseniz bunu çözüm olarak işaretleyin sorun olmasın.

Modlara yazabilirsiniz fakat konuyu öneri olarak açmışsınız olmayabilir.

Raporladım sorunu çözmüşler çözüm olduğunu düşündüğünüz mesajın sağında 0 yazan yerden çözüm olarak işaretleyebilirsiniz.

Evet maalesef onlarda gidiyor. 100GB gitmez hocam.

Satırda kırmızı varsa o satır gidecek anlamına geliyor yani.
Tahmini olarak 1 satır 10 GB'a tekabül ediyor 50x50 (yanlış saymadıysam) 500 GB olduğu için 50 tane satır olduğundan satırın tanesi 10 GB.

Yanlışım yoksa tüm bad sectörleri silersen 30 GB yer gidecek. Tabii ayrı ayrı yapılabiliyorsa çünkü alttaki tek sectör uzak.
@Alheratzz isterseniz bunu çözüm olarak işaretleyin sorun olmasın.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı