HDD'deki Windows'u SSD'ye aktarma

ali samet sarı

Hectopat
Öncelikle merhaba.

MSI laptopuma M.2 SSD ekleme kararı aldım. Ama aklıma HDD bulunan orijinal Windows ve Recovery bölümü geldi sıfırlamak istediğimde her zaman Recovery'den hızlıca sıfırlıyorum. Windows ve Recovery bölümünü SSD'ye aktarmanın bir yolu var mı sormak istedim.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba.

MSI laptopuma M.2 SSD ekleme kararı aldım. Ama aklıma HDD bulunan orijinal Windows ve Recovery bölümü geldi sıfırlamak istediğimde her zaman Recovery'den hızlıca sıfırlıyorum. Windows ve Recovery bölümünü SSD'ye aktarmanın bir yolu var mı sormak istedim.

Şimdiden teşekkürler.
Yok Windows'u formatla olur sadece.

Arkadaşlar ben bir çözüm yolu buldum sizinle de paylaşayım, belki aynı soruna çözüm arayanlar olur.

Öncelikle bu yaptığım işlemde bütün bilgiler siliniyor.
İşlem öncesi bilgileriniz varsa harici bir depolama aygıtına depolayın

1-Öncelikle BurnRecovery programı ile 32 GB'lık bir flaş belleğe recovery dosyası yazdırdım.
2-SSD yi sisteme taktım.
3-Sistemi flaş bellekten boot ettim ve karşıma böyle bir ekran çıktı.
1616611240419.png

4-Hard Disk Recovery seçerek devam ettim.
5-Ardından dosyalarınız silinecek emin misiniz diye sordu Yes deyip devam ettim.
6-Ardından karşıma böyle bir ekran geldi.
os-burnrecovery-20.jpg

7-Hem ssd hem HDD kullanacağım için alttaki kutucuğu işaretledim.
Restore Windows OS partition to bölümünden ssd yi seçtim.
Restore the recovery partition to bölümünden hard diskimi seçtim.

8-Ok deyip devam ettim.

7-8 Dk sonra işlem tamamlandığına dair yazı çıktı ok a tıkladım ve flaş belleği çıkardım
10 Dk sonra sistem kurulum ekranına geldi, kurulumu tamamladım ve orijinal Windows ssd ye taşımış oldum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı