HDD'den 970 Evo geçtikten sonra input lag oldu

brkzdmr

Decapat
HDD ya da SATA SSD kullanıp daha sonra PCI-e SSD kullanan var mı? HDD kullanıyordum. 970 Evo Plus (NVMe) aldım, Windows kurup kullanmaya başladım ancak HDD'ye göre Mouse'da, hareket ettirdiğimde gecikme (input lag), ağırlık söz konusu. Masaüstünde de farkediliyor ama oyunlarda daha çok farkediliyor. Aranızda bu geçişi yapıp bunu hisseden oldu mu? SSD Benchmark değerleri normal gibi geldi ancak yine de fotoğraf'yu koyayım, belki bilmediğim bir şey vardır. Bu arada SSD Driver'ı ve diğer Driver'ların son sürümü yüklü, Firmware güncellemesini Samsung Magician programı üzerinden kontrol ettirdiğim de en son sürümü yüklü diyor. V-Sync, G-Sync gibi input lag yapan şeyler de kapalı. Herhangi bir yazılımın yapma ihtimali de yok çünkü formattan sonra sadece Driver'ları ve Steam'i yükleyip denediğimde aynı sonucu aldım oyunlarda. Yabancı bir forumda HDD, SATA SSD ve PCI-e SSD kullanıp, Windows'u sadece NVMe SSD'de kuruluyken Mouse'unda stutter ve input lag yaşayan biri var. Bende stutter yok. Acaba SSD'de mi sorun var yoksa PCI-e slotlardaki normal gecikme mi bu? Çünkü koyduğum fotoda göreceğiniz gibi yabancı forumda bir konuda "PCI-e kartlar input lag ekler, kullanmayın" yazmışlar.
Not: Lag'ın boyutunu daha iyi anlamanız için; v-Sync açık-kapalı arasında ki fark gibi düşünebilirsiniz. Belki biraz daha fazladır.

SSD BENCHMARK.jpg

SSD FORUM.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı