HDD'den SSD'ye Geçiş

Yer
İstanbul, Türkiye
Daha fazla  
Merhaba,
Bilgisayarımın 1 TB HDD sabit diski var ancak hızlanma ve daha fazla veri alanı sağlamak için bir de SSD eklemek niyetindeyim. Buna dair çeşitli bilgilendirme içeriklerine ulaştım elbette ancak bu işe girişmeden önce tam anlamıyla bilgi sahibi olmak istiyorum.
Bilgisayarın, internet sitesindeki özellik açıklamasında "1 x 2.5" HDD + 1 x NVMe M.2 SSD by PCIe Gen3 X4 / SATA-SSD Combo" ifadesi mevcut. Benim bundan anladığım; hâlihazırda kullandığım bir HDD'nin yanı sıra bir de M.2 SSD yuvasının olması. Anladığım şeyin doğruluğundan emin olamamakla birlikte, bu yuvaya uygun edinebileceğim SSD'ler hakkında doğru bilgiye ulaşabilirsem sevinirim.
Ayrıca, klonlama işlemini yaptıktan sonra yuvasına (varsa) taktığım M.2 SSD ile var olan HDD arasındaki veri düzenlemesi nasıl yapılmalı?
Sabit diskteki veriler SDD'ye kopyalandıktan sonra, HDD'deki verilere ne oluyor?
Ve, NVMe ne anlama geliyor?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk klonlama yaparak SSD'ye geçiş yapabilirsiniz.
Detaylı bilgi:

Ayrıca disk klonlama ardından HDD'de bulunan verileriniz korunur. Disk yöneticisinden eski bölümü silmeniz veya biçimlendirmeniz gereklidir.

SSD'ye geçişin ardından ek olarak disk birleştirme zamanlayıcısını kapatmanız gerekli. SSD disklerde işe yaramamaktadır.

Bilgisayarınıza NVMe M2 SSD almanız gerekiyor, doğru anlamışsınız. Detaylı bilgi için linke gidebilirsiniz. Sabit diskinizdeki verileri SSD'ye klonladıktan sonra HDD'deki verilere bir şey olmuyor. Siz silmediğiniz sürece HDD'de durmaya devam ederler.
Peki NVMe M.2 SSD'yi doğrudan bilgisayara takıp, HDD ile birlikte iki depolama aygıtı da bilgisayardayken klonlama işlemini başka bir aracı donanıma ihtiyaç duymadan, Technopat'ın önerdiği ücretsiz yazılımla yapabilmem mümkün müdür?

Son olarak bir bilgilendirme daha rica edeceğim. Klonlamayı gerçekleştirdikten sonra HDD'de de SSD'de de aynı veriler olacağından, Denetim Masası>Uygulamalar bölümünde her yüklü program çift olarak mı gözükecektir, uygulamaların hangi diskte kalacağını buradan mı yönetmeliyim?

Son olarak bir bilgilendirme daha rica edeceğim. Klonlamayı gerçekleştirdikten sonra HDD'de de SSD'de de aynı veriler olacağından, Denetim Masası>Uygulamalar bölümünde her yüklü program çift olarak mı gözükecektir, uygulamaların hangi diskte kalacağını buradan mı yönetmeliyim?
Klonladıktan sonra HDD üzerinden silerseniz sorun olmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı