HDD'den SSD'ye geçmeye değer mi?

Bütçe
500

musclecar88

Hectopat
Daha fazla  
Selam elimde 1TB hard disk var ve yakın zamanda SSD'ye geçmeyi düşünüyorum ama aklıma takılan bir soru var.

Anakartım SATA 2 olduğu için tam verim alamayacağım fakat sizce almaya değer mi?

Aklımdaki SSD: Apacer PANTHER AS340/240GB SATA 3.0 2.5" 240 GB SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

221.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben SATA2'de HDD'den SSD'ye geçtiğimde işletim sistemi açılış hızı ve akıcılığından kafayı yemiştim, bu konuda inanılmaz fark ediyor.

Ama eski SSD'lerde hatta genel olarak SSD'lerde önemli dosyalar tutulmamasından yanayım.

Güvenilirlik açısından HDD fiziksel bir aygıt olduğu için daha önde. HDD raw'a dönüşürse yine bozuk da olsa bazı dosyaları kurtarabilirsin, ama SSD raw'a dönüşürse geçmiş olsun.

Ssd'nin rastgele okuma yazma hızları 20 kat daha hızlı olduğu için bence değer. Özellikle küçük boyutlu dosyalarla işlem yaparken çok fark ediyor sanki.

Değil. Aynı donanıma sahipler ve o diske 500 TL verilmez. Bunda DRAM var, ikisinden de daha iyi ve 500 GB.

Hocam JS600 modelinde DRAM mevcut değil, JS600 Pro modelinde DRAM mevcut.

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam JS600 modelinde DRAM mevcut değil, JS600 Pro modelinde DRAM mevcut.

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada yanlış yazılmış. Herhangi bir farklı kaynak bulamamıştım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı