HDD'imi hangi SATA girişine bağladığımın bir önemi var mı?

CanSaribal

Kilopat
Asus M5A99X EVO R2.0 anakartımda 6 adet SATA girişi var. BIOS'dan baktığımda birincil HDD'im 6 numaralı SATA girişine bağlanmış. Bu bir sorun olur mu?

Bazen 4-5 saatlik kullanımda PC bir anda mavi ekran verip kendini resetliyor. Açılışta ise simsiyah ekranda
reboot and select proper boot device or insert media in selected boot device and press a key yazıyor. CTRL + ALT + DEL yapıp PC'yi o an yeniden başlatıp BIOS'a girdiğimde birincil, işletim sistemi yüklü HDD sistem tarafından görülmüyor.

Eğer HDD'i 6 numaralı SATA'dan söküp 1 numaralı SATA'ya bağlarsam bu sorun çözülür mü? Yani ben
reboot and select proper boot device or insert media in selected boot device and press a key hatasını bu yüzden mi alıyorum?

HDD destekliyor. Anakartımdaki 6 SATA yuvası da SATA 3. Ancak merak ettiğim, Aanakart-BIOS bu SATA yuvalarını numaralandırmış. Benim hangisine taktığımın bir önemi var mı?

O hatayı ondan dolayı almanız büyük olası. Kabloyu çıkarıp aynı yere tekrar takın, bu sefer o hatayı vermeyebılır. Ama istiyorsanız da başka bir sata girişine takabilirsiniz, 6'sından hangisine takarsanız takın farketmez hepsı aynıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Murat5038 HDD'i 11 Haziran'da aldım. aldıktan 1 hafta sonra, içine yaklaşık 600 GB veri doldurduktan sonra bu hatayı almaya başladım. O gün bu gündür de o şekilde kullanıyorum. İçindeki 600 GB veri de boşa gitmesin diye yollayamadım servise. Aslında serviste, "içindeki veriler silinmesin" diye bi istekte bulunursak silmezlermiş ama ben yine de güvenemiyorum vatan bilgisayara. Şimdilerde yedek bi 1 TB HDD bulmaya çalışıyorum. Bulursam bunu çok geç olmadan servide vereyim.

Bu arada C/Windows altında herhangi bir Minidump dosyası yok. Bu pek hayra alamet gelmedi bana.

Daha önceleri hata verdiğinde SATA güç kablosunu söküp, 1 dakika bekleyip tekrar takınca sorun çözülüyordu. Şuan HDTune full tarama yapıyorum. 1:30 saat oldu, 800 GB tamamlandı. Hala Damaged Blocks %0.0. Yani hiç hasarlı alan yok. Bu işlem bitince anakartın kutusundan çıkan diğer bir SATA kablosunu deneyeceğim ve bu sefer anakartın 1 numaralı SATA girişine bağlayacağım. Geçen gece de bir HDTune testi yapmak istemiştim ama uyuya kalmıştım. Uyandığımda yine PC kendini resetlemiş ve ekranda beni simsiyah ekranda reboot and select proper boot device or insert media in selected boot device and press a key yazısı karşılıyordu.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı