HDD'nin kablo takma kısmı kırıldı

1881mirac

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, elimde WD elements marka bir HDD var. Birkaç gün önce cihazın SATA'yı USB'ye dönüştüren kısmındaki kablo takma kısmı koptu. Disk ve diğer tüm parçaları sağlam. Bilgisayara bağlayabilmek için ne yapmalıyım?

Merhaba, elimde WD elements marka bir HDD var. Birkaç gün önce cihazın SATA'yı USB'ye dönüştüren kısmındaki kablo takma kısmı koptu. Disk ve diğer tüm parçaları sağlam. Bilgisayara bağlayabilmek için ne yapmalıyım?
Resim paylaşırsanız daha net olur.

Resim paylaşırsanız daha net olur.
Sata'yı USB'ye dönüştüren kısmın kablo takılan kısmı koptu yalnızca. Görseli alt kısma ekledim. HDD ve sata çıkışı tamamen sağlam.

Dosya Ekleri

• IMG_20240718_115004.jpg
    IMG_20240718_115004.jpg
    106,6 KB · Görüntüleme: 23
SATA'yı USB'ye dönüştüren kısmın kablo takılan kısmı koptu yalnızca. Görseli alt kısma ekledim. HDD ve SATA çıkışı tamamen sağlam.

Kabloyu taktığınız Micro b portu kırıldıysa aynı şekil yeni bir HDD kutusu alıp, HDD'yi eski kutudan söküp yenisine takarak kullanabilirsiniz.

Kabloyu taktığınız Micro b portu kırıldıysa aynı şekil yeni bir HDD kutusu alıp, HDD'yi eski kutudan söküp yenisine takarak kullanabilirsiniz.
Peki HDD kutusu yerine şu kabloyu (görseli alt kısma ekledim) alsam işime yarar mı? Ayrıca bu kablonun iki USB olan hali de mevcut. İkisinin arasında bir fark var mıdır?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-07-18-11-56-08-196_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2024-07-18-11-56-08-196_com.android.chrome-edit.jpg
    136 KB · Görüntüleme: 20
Peki HDD kutusu yerine şu kabloyu (görseli alt kısma ekledim) alsam işime yarar mı? Ayrıca bu kablonun iki USB olan hali de mevcut. İkisinin arasında bir fark var mıdır?

HDD'niz 2.5 inc ise bu da işinizi görür. Ama diskiniz kutusuz olacağından daha korumasız olur. Eğer 3.5 inçse diskiniz kutu almanız gerekmekte, güç desteksiz çalışmıyorlar çünkü 3.5 inc diskler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı