Çözüldü HDMI 2.0 ile 144 Hz alınabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1

Elimde HDMI, DP ve DVI kablolarım hazır olarak mevcut. Ekran kartım GTX 1070. Birkaç yerde HDMI ile 144Hz alınamaz fakat HDMI 2.0 ile alınabilir deniliyor. Ekran kartım HDMI 2.0 destekli. Ben monitörü HDMI ile bağlarsam 144Hz görüntü elde edebilir miyim? Teknik olarak kavrayabilmek adına soruyorum. Ayrıca HDMI kablo da 1.4, 2.0 diye türlerine ayrılıyor mu? Yoksa 1.4, 2.0 mevzusu işin yazılımsal kısmında mı kalıyor? Eğer HDMI 2.0 ile 144Hz alabiliyorsam, elimdeki HDMI kablosu bunu destekliyor mu nasıl anlayabilirim?

Şu an AOC 24" 75Hz 1Ms monitör kullanıyorum ve HDMI ile bağlayarak 75Hz alıyorum. Yeni monitör geldiğinde hangi kablo ile bağlantı yapmamı önerirsiniz? HDMI, durumu kurtarabilir mi?

İyi Sosyal'ler.

Çözüm
HDMI 2.0 ile 120 Hz alabilirsiniz. Kullanmanız gereken kablo DisplayPort kablosudur.

Monitörün yanında gelen DVI-Dual Link kabloyu taktım ve 144Hz'i seçebildim. DVI kabloyla herhangi bir sorun olmaz değil mi? 144Hz listesinden baktığımda DVI kablo takabileceğimi yazıyordu. Elimde AOC monitörümden kalma DisplayPort kablosu da var. Onu taksam daha mı iyi olur? Mesela şu an DVI-Dual Link kablosuyla monitörün dahili hoparlörlerini kullanamıyorum. HDMI kullanmam gerekiyormuş. DisplayPort ile hem hoparlörü hem de 144Hz'i kullanabilir miyim?

Ekleme: DisplayPort'u taktım fakat 60Hz'den fazlasını vermiyor. Acaba kablo başka monitörün diye mi? Saçma bir ihitmal ama aklıma bu geldi.

Ekran Alıntısı.JPG

Ekleme 2: DisplayPort'u taktıktan sonra, aşağıya kaydırınca "PC" kısmı var. Oradan 1920x1080'i seçip 144Hz yapmak gerekiyormuş. Şimdi düzeldi ve böylece monitörün hoparlörü de aktif oldu.
HDMI 2.0 ile 120 Hz alabilirsiniz. Kullanmanız gereken kablo DisplayPort kablosudur.

Monitörün yanında gelen DVI-Dual Link kabloyu taktım ve 144Hz'i seçebildim. DVI kabloyla herhangi bir sorun olmaz değil mi? 144Hz listesinden baktığımda DVI kablo takabileceğimi yazıyordu. Elimde AOC monitörümden kalma DisplayPort kablosu da var. Onu taksam daha mı iyi olur? Mesela şu an DVI-Dual Link kablosuyla monitörün dahili hoparlörlerini kullanamıyorum. HDMI kullanmam gerekiyormuş. DisplayPort ile hem hoparlörü hem de 144Hz'i kullanabilir miyim?

Ekleme: DisplayPort'u taktım fakat 60Hz'den fazlasını vermiyor. Acaba kablo başka monitörün diye mi? Saçma bir ihitmal ama aklıma bu geldi.

Ekran Alıntısı.JPG

Ekleme 2: DisplayPort'u taktıktan sonra, aşağıya kaydırınca "PC" kısmı var. Oradan 1920x1080'i seçip 144Hz yapmak gerekiyormuş. Şimdi düzeldi ve böylece monitörün hoparlörü de aktif oldu.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı