HDMI 2.1 Chromecast, HDMI 2.0 TV'de kullanılır mı?

GRBreakpoint

Kilopat
Katılım
12 Kasım 2016
Mesajlar
3.207
Makaleler
4
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. Chromecast 4K sipariş ettim 50PUS7805 TV'im için. TV HDMI 2.0 destekliyor ve 4K 60 Hz. Dolby Atmos, HDR+ vs. çoğunu destekliyor. Sormak istediğim TV HDMI 2.0 ama Chromecast HDMI 2.1 olduğu için bu özellikleri kullanamama ya da başka bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun çıkacağını sanmıyorum. HDMI teknolojisi çift yönlü uyumludur. Yani cihaz türüne(TV, chromecast, konsol, PC vs) bağlı olmaksızın farklı sürümler bir arada kullanılır. Kablonun taşıyabildiği veri bant genişliği düşük sürüme göre sınırlanır. 4K 60Hz için HDMI 1.4 bile yetiyor diye hatırlıyorum. Ancak HDMI bağlantıda yüksek sürümler daha yüksek frekansı mümkün kıldığı gibi ek özellikleri(ARC, ethernet vb) sağlar. Bence sorun yaşamazsınız. TV'de Dolby Atmos ve HDR varsa ve bunlar HDMI 2.0 ile çalışabiliyorsa HDMI 2.1 bağlantıda da çalışır. Önemli olan chromecast cihazı hangi özelliklere sahip ve hangileri HDMI 2.1 gerektiriyor.
 
Sorun çıkacağını sanmıyorum. HDMI teknolojisi çift yönlü uyumludur. Yani cihaz türüne(TV, chromecast, konsol, PC vs) bağlı olmaksızın farklı sürümler bir arada kullanılır. Kablonun taşıyabildiği veri bant genişliği düşük sürüme göre sınırlanır. 4K 60Hz için HDMI 1.4 bile yetiyor diye hatırlıyorum. Ancak HDMI bağlantıda yüksek sürümler daha yüksek frekansı mümkün kıldığı gibi ek özellikleri(ARC, ethernet vb) sağlar. Bence sorun yaşamazsınız.
Teşekkür ederim. Dolby atmos, hdr+ gibi özellikleri kullanabildiğim sürece önemi yok.
 

Geri
Yukarı