HDMI 2.1 G-Sync destekler mi?

Bütçe
3000tl
Hocam peki monitörün de HDMI 2.1 desteklemesi gerekiyor mu?
Evet hocam. HDMI 2.1 desteği olan G-Sync monitörde RTX 3000 serisi ve üstü HDMI ile açabilir.

Konuyu hortlatıyorum da bu bilgi benim için çok önemli.
Samsung QN90A Freesync destekleyen televizyonum var. TV'de display port yuvası yok.
O zaman benim illa amd ekran kartı almam lazım ki freesync özelliğinden yararlanabileyim eğer ki dp yuvası olsaydı gsync aktif olurdu doğru mu anladım?

Konuyu hortlatıyorum da bu bilgi benim için çok önemli.
Samsung QN90a FreeSync destekleyen televizyonum var. TV'de DisplayPort yuvası yok.
O zaman benim illa AMD ekran kartı almam lazım ki FreeSync özelliğinden yararlanabileyim eğer ki DP yuvası olsaydı G-Sync aktif olurdu doğru mu anladım?

Öncelikle selam, bu konunun varlığını bile unutmuşum 😂 şu an aktif olarak bir bilgisayar şirketinin teknik servisinde çalışıyorum net olarak söyleyebilirim NVIDIA ekran kartınla FreeSync teknolojisini kullanabilirsin AMD ve NVIDIA arasında fark yok (FreeSync kullanmak için) ama G-Sync kullanmak istersen işte bunun için NVIDIA bir ekran kartına ihtiyacın var. Bu arada mutlu yıllar dilerim :)

Ayrıca HDMI portları üzerinden rahatlıkla FreeSync kullanabilirsin DisplayPort'a ihtiyacın yok.

Hocam çok teşekkürler zahmet verip yazdığınız için ancak size derdimi kısaca anlatayım önceden dp girişli freesync monitörden dp kabloyla gtx 1060 ı bağladığımda nvidia denetim masasında gsync aktif etme sekmesi geliyordu ve ediyordum.

Şimdi freesync televizyonum var aynı ekran kartını hdmi 2.1 ile bağlamama rağmen nvidia denetim masasında gsync sekmesi gelmiyor dolayısıyla aktif edemiyorum. Kullanamıyorum özelliği korkum yeni nvidia kart alıp aynı durumu yaşamak. Eğer mümkünse nasıl yapabilirim gtx 1060 ile hdmi 2.1 üzerinden bağladığımda gsync sekmesi gelmiyor.

Hocam çok teşekkürler zahmet verip yazdığınız için ancak size derdimi kısaca anlatayım önceden DP girişli FreeSync monitörden DP kabloyla GTX 1060'ı bağladığımda NVIDIA denetim masasında G-Sync aktif etme sekmesi geliyordu ve ediyordum.

Şimdi FreeSync televizyonum var aynı ekran kartını HDMI 2.1 ile bağlamama rağmen NVIDIA denetim masasında G-Sync sekmesi gelmiyor dolayısıyla aktif edemiyorum. Kullanamıyorum özelliği korkum yeni NVIDIA kart alıp aynı durumu yaşamak. Eğer mümkünse nasıl yapabilirim GTX 1060 ile HDMI 2.1 üzerinden bağladığımda G-Sync sekmesi gelmiyor.

Şimdi hocam durumu elimden geldiğince açıklayacağım, G-Sync destekleyen monitörler TV'ler vb (buradan itibaren ekran olarak anılacaktır) G-Sync teknolojisini kullanabilir bu cepte ama FreeSync ekranlarda G-Sync açmak bazen mümkün bazen mümkün değil. Şöyle izah edeyim bunun bir matematiği bir algoritması yok yani her FreeSync destekli ekran G-Sync teknolojisinden yararlanamaz ekrandan ekrana değişiyor bunu ekran almadan önce de bilmen imkansız deneyerek öğrenirsin anca mesela a model bir ekran FreeSync destekler ve G-Sync kullanamazsın ama b model ekran FreeSync destekler G-Sync desteği yoktur fakat G-Sync de açabilirsin bu modelden modele seğişkenlik gösterir bunu sadece deneyerek öğrenebilirsin.

Ek olarak GTX 1060 ve HDMI 2.1 kullanarak rahatlıkla G-SYNC teknolojiisnden yararlanabilirsin buradaki tek önemli etken ekran oluyor.

Hocam çok teşekkürler ben alacağımı aldım kesinleştirmek istiyorum belki size yardımcı olursunuz Samsung QN90A televizyonu geçen yıl aldım fakat zannımca NVİDA kartlar ile uyumlu değil yani ben hiçbir zaman GSYNC kullanamayacağım freesync kullanmam için de amd kart almam gerekiyor ona göre hareket edeceğim bunu size zahmet teyitler misiniz?

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    53,1 KB · Görüntüleme: 55
Hocam çok teşekkürler ben alacağımı aldım kesinleştirmek istiyorum belki size yardımcı olursunuz Samsung QN90a televizyonu geçen yıl aldım fakat zannımca NVIDIA kartlar ile uyumlu değil yani ben hiçbir zaman G-Sync kullanamayacağım FreeSync kullanmam için de AMD kart almam gerekiyor ona göre hareket edeceğim bunu size zahmet teyitler misiniz?

FreeSync teknolojisi için ekran kartı fark etmez G-Sync genel olarak fiziksel bir donanımdır G-Sync çipi vardır fakat AMD'ye ait olan FreeSync teknolojisi G-Sync teknolojisinin aksine donanımsal değil yazılımsaldır bu sebeple nasıl NVIDIA bir kartla oyunlarda FSR özelliği kullanabiliyorsak aynı şekilde NVIDIA bir kartla FreeSync teknolojisinden de yararlanabilirsiniz mantıken GTX 1060 kartınız ile FreeSync açabilirsiniz.

En kısa şekilde cevaplayacak olursam AMD bir ekran kartı almanıza gerek yok NVIDIA GTX 1060 ekran kartınız ile sorunsuz bir şekilde FreeSync kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00