HDMI 2.1 yeterli olur mu?

Big Black Clock

Kilopat
Arkadaşlar merhaba. Odamdaki LG G3 televizyonuma bilgisayarımı bağladım. 4K 120Hz HDR 12bit vrr FreeSync olarak seçtim AMD ayarlarından. Elimde HDMI 2.0 olan kaliteli bir kablo var. Fakat bazen ekranda istenmeyen çizgiler beliriyor anlık olarak. HDMI 2.1 kablo sorunu çözer mi? Eğer çözer ise en üst seviyede bir kablo önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI 2.0 ile 4k 120hz alabiliyormusunuz?
Bende eski hdmi kablom ile benzer sorunlar yaşıyordm kabloyu değiştirince düzelmişti. Yeni 2.1 hdmi kablosu işine yarayabilir.

Çizgilerle HDMI arasındaki farkı pek anlayamadım, belki sorun başka bir şeydedir pek bilgim yok 🤔 @Saint Lucia bilginiz var mı konu hakkında?
Sanırım kablonun Gbps limitini aşıyorum. Aklıma başka bir neden gelmiyor. Çünkü elimde olan ve pek kaliteli olmayan başka bir HDMI 2.0 kablosuyla bu çizgiler daha sık olmaya başlıyor.

HDMI 2.0 ile 4K 120Hz alabiliyor musunuz?
Bende eski HDMI kablom ile benzer sorunlar yaşıyordm kabloyu değiştirince düzelmişti. Yeni 2.1 HDMI kablosu işine yarayabilir.

Kaliteli olan HDMI 2.0 kablomla nadir de olsa ekranda garip şeyler beliriyor. Tamamen çözmek istiyorum sorunu.

HDMI 2.0 ile 4K görüntü alabilirsin ama 60Hz'de alabilirsin. Üstündeki değerleri seninde anladığın gibi veri aktarımı yetmiyor. Bu görüntü bozulmalarına sebep olur mu? -Evet olur. Daha birçok sebep de eklenebilir ama şu an kablo değişimi şart. 120Hz, FreeSync açık ve 12 bit ile dua et görüntü alabilmişsin. Normal şartlarda verememesi gerekirdi.

HDMI 2.0 ile 4K görüntü alabilirsin ama 60Hz'de alabilirsin. Üstündeki değerleri seninde anladığın gibi veri aktarımı yetmiyor. Bu görüntü bozulmalarına sebep olur mu? -Evet olur. Daha birçok sebep de eklenebilir ama şu an kablo değişimi şart. 120Hz, FreeSync açık ve 12 bit ile dua et görüntü alabilmişsin. Normal şartlarda verememesi gerekirdi.
Önerdiğiniz bir kablo var mı? Fiyat sıkıntı değil. En iyisi olsun mümkünse.

Elimdeki kablo 2.0 mı nerden anlayabilirim ben? Çok önceden (belki de 6-7 yıl önce) 100 dolar gibi bir rakama almıştım. Altın uçlu diye geçiyordu. O kabloyla 4K HDR 120Hz 12bit 4:4:4 seçili bende.

Bazen saatte 7-8 kere anlık olarak gelip gidiyor çizgiler. Bazen saatlerce bir sorun çıkmıyor. (Haftasonu günlük olarak aralıksız oynadığım Elder Scrolls Online 4K'nın 2x12 saatlik oturum verisi)

Hocam normal şartlarda destekliyor kablonun sürümünden değil de kablo eski olduğu için veya kabloyu tam takamadığın için sorun çıkmış olabilir bunu anlamak içiz Hz 100 veya 60'a düşür.

Hocam normal şartlarda destekliyor kablonun sürümünden değil de kablo eski olduğu için veya kabloyu tam takamadığın için sorun çıkmış olabilir bunu anlamak içiz Hz 100 veya 60'a düşür.
Dediğiniz gibi olabilir. VRR açık olduğundan fps ve Hz 80-117 arası git gel yapıyor bulunduğum yere göre. Belki de ayarlarımdaki en yüksek değer olan 117 Hz'ye geldiğinde oluyordur bu garip çizgiler.

Elimdeki kablo 2.0 mı nereden anlayabilirim ben?

Ürünün üstünde (kablo kısımlarında) yazmıyorsa direkt olarak anlayamazsın. Bunu ölçen bir program yok çünkü.

Çok önceden (belki de 6-7 yıl önce) 100 dolar gibi bir rakama almıştım. Altın uçlu diye geçiyordu. O kabloyla 4K HDR 120Hz 12bit 4:4:4 seçili bende.

İyi fiyata almışsın. HDMI 2.1'ler 2017 yılında piyasaya sürüldü. Yeni çıktığı dönemde almışsınız. Belki HDMI 2.1 bile almış olabilirsiniz. Çünkü HDMI 2.0, 60 Hz üstü 4K görüntü desteklemiyor.
HDMI 2.0b olan model destekler. Fakat tam verimli olmaz.
HDMI 2.1 bu kabloyu alabilirsiniz.

1698052407785.png

Ürünün üstünde (kablo kısımlarında) yazmıyorsa direkt olarak anlayamazsın. Bunu ölçen bir program yok çünkü.

İyi fiyata almışsın. HDMI 2.1'ler 2017 yılında piyasaya sürüldü. Yeni çıktığı dönemde almışsınız. Belki HDMI 2.1 bile almış olabilirsiniz. Çünkü HDMI 2.0, 60 Hz üstü 4K görüntü desteklemiyor.
HDMI 2.0b olan model destekler. Fakat tam verimli olmaz.
HDMI 2.1 bu kabloyu alabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1987075

Teşekkürler. Kablo biraz ucuz gibi. Sıkıntı çıkmaz umarım. Gerçi Amazon iadesi kolay oluyor. Bu kablo nasıldır?

Uzunluk fark oluşturur mu? Almışken en uzununu alayım diyorum. Kasanın yeri değişebilir de.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı