HDMI bağlantısında ses gelmiyor

Aygıt yöneticisinde ses video ve oyun denetleyicileri kısmında Realtek dışında bir aygıt var mı? Nvidia yada Intel high definition audio device gibi. Eğer varsa sağ tıklayıp cihazı kaldır dedikten sonra açılan pencere de bu cihazın sürücü yazılımını sil kutucuğunu işaretleyip kaldır'a basın. Daha sonra donanım değişikliklerini tara'ya basın. Aynı yere gelen ses cihazına sağ tıklayıp sürücü güncelle dedikten sonra bilgisayarımdaki sürücülere gözat'a basıp ekran kartı sürücüsünün bulunduğu klasörü seçip yükleyin. Öncelikle Intel için deneyin.
 
Aygıt yöneticisinde ses video ve oyun denetleyicileri kısmında Realtek dışında bir aygıt var mı? NVIDIA ya da Intel High Definition Audio device gibi. Eğer varsa sağ tıklayıp cihazı kaldır dedikten sonra açılan pencere de bu cihazın sürücü yazılımını sil kutucuğunu işaretleyip kaldır'a basın. Daha sonra donanım değişikliklerini Tara'ya basın. Aynı yere gelen ses cihazına sağ tıklayıp sürücü güncelle dedikten sonra bilgisayarımdaki sürücülere gözat'a basıp ekran kartı sürücüsünün bulunduğu klasörü seçip yükleyin. Öncelikle Intel için deneyin.

Dediğiniz işlemleri yaptım ancak olmadı.(C diskinde ana dizinde vardı Intel ve NVIDIA klasörü, aynı şekilde program files ta vardı, hepsini denedim (önce Intel klasörlerini) güncelleme bulmadı. O Realtek yanına gelen ses aygıtı kendi ya da Windows üzerinden güncelleştirmeyi denedim o da olmadı.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu videoya bakın Recep bey nasıl yapılacağını anlatmış. Eğer sesi vermemeye devam ediyorsa ekran kartı driverlarınız güvenli modda DDU ile silin ve en güncel versiyonu kurun.

Konu çok uzadı artık 3 sayfadayiz sanırım, o video yu daha önce izledim, konumun ilk sayfalarında o kısımda HDMI aygıtı gözükmüyor, bir şekilde getirdim onunda SS'leri mevcut diğer sayfalarda ama aygıt takılı değil diyor sürekli, DDU ile hem Intel hem NVIDIA kartını kaldırıp denedim zaten bunlarda konunun diğer sayfalarında gözüküyor olması gerek. (Konu uzadıkça yardımcı olmak isteyen arkadaşlar da okumaya üşenip doğrudan fikir veriyorlardı galiba) Sanırım düzelmeyecek bu sorun :/.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ses gelmesini istediğiniz ekranı 1.ekran yapın sorun çözülür.
Numara olarak 1 yapamıyorum o ekranı (laptop olduğu için izin vermiyor olabilir) ama ana ekranım olarak ayarla seçip denedim ses problemi devam ediyor.

Adsız.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bendede oluyordu, her yaşadığımda aygıt yöneticisinden sesle alakalı (özellikle intelin) herşeyin sürücüsünü güncelleştiririm.
 
Aygıt yöneticisinden yaptığın otomatik güncellemeler güncelleme bulmuyor (intel ve ses aygıtları), manuel yapmam gerekiyor mu bilmiyorum.
DDU ile ses driverını silip senin anakartına uyumlu olan sürümü kur tabii Realtek HD Audio Yöneticisi açılmıyorsa açılıyorsa oralarada bakın bi ayar çıkar elbet
 
DDU ile ses Driver'ını silip senin anakartına uyumlu olan sürümü kur tabii Realtek HD Audio Yöneticisi açılmıyorsa açılıyorsa oralarada bakın bir ayar çıkar elbet

Bu mu bahsettiğin uygulama, daha once bunu açmayı hiç denememiştim, ama onceden DDU ile kaldırıp üreticinin verdiği setupla kurup denemiştim çözülmemişti sorun, zaten üreticinin verdiği sürüm eski olduğundan tekrar güncelleyip denedim ben de yine düzelmedi, nereden bakabilirim uyumlu Driver'ı.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    4,4 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı