Masaüstünden DP ile 144 veriyordu monitör. Şimdi laptopa geçtim hdmi ile bağlı ve 120 veriyor , görüntüyü nasıl grafik kartından yansıtabilirim ?Hayır vermez. HDMI maksimum 144 Hz verir senin 120 Hz almanın sebebi görüntüyü işlemcinin dahili grafik biriminden alıyor ve yansıtıyor olman. Ekran kartından görüntüyü uygun kablo ile alabilirsen 144 ve üzeri Hz görebilirsin tabii monitörün destekliyorsa.
Masaüstünden DP ile 144 veriyordu monitör. Şimdi laptopa geçtim HDMI ile bağlı ve 120 veriyor, görüntüyü nasıl grafik kartından yansıtabilirim?
Laptop üzerinde sadece 1 tane HDMI çıkışı var. ASUS TUF Gaming A15 FA507NU modeli. Gelişmiş ekran ayarlarına girdiğimde monitör 4050 laptop GPU cihazına bağlı yazıyor.
Monitörün HDMI çıkışı 1.4 yani Max 120 Hz veriyormuş HDMI üzerinden. Laptopun HDMI çıkışı 2.1 yani 144 veriyor, dönüştürücü ile takmayı denemekten başka çare yok galiba. Ama şimdi de kafamdaki soru dönüştürücüyü hangi tarafa takmak oldu. HDMI kablosunun ucuna DP dönüştürücü takıp monitörün girişine takmak mı, yoksa DP kablosuna HDMI dönüştürücü takıp laptopa takmak mı?
Teşekkürler deneyip buraya da yazacağım.DP kablosuna HDMI dönüştürücü takıp
laptopa takmak.
Teşekkürler deneyip buraya da yazacağım.
Sorunu hallettim. Laptop üzerindeki Type-C girişi aynı zamanda DisplayPort girişiymiş. Type-C /dp dönüştürücü ile 144Hz aldım ve bulanıklık geçti.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.