HDMI girişine dönüştürücü ile VGA ve HDMI takmak

Swordson

Femtopat
Merhabalar,

Bir laptopum ve iki monitörüm var. Biri VGA diğeri HDMI girişli. İki ekran yapmak için dönüştürücü ile HDMI girişine VGA ve HDMI takmak istiyorum. Ama nasıl bir sonuç verir bilmiyorum. Bilgi sahibi ustalarım karanlık bu yolu aydınlatabilir mi? 😊

Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Bu şekilde olmaz HDMI monitörünü HDMI ile normal olarak bağla.

VGA monitörün için VGA çıkışlı bir USB görüntü kartı al.

Laptop ekran kartları genelde 2 çıkıştan ekran genişletme desteklemiyor. Laptopun ekranına artı bir ekran bağlayarak çift ekran konfigurasyonu genelde işe yarıyor.
Bu iş için internetten usb to vga bir çin malı parça almıştım araç işe yaradı laptopdan kendi ekranı haricinde 2 görüntü aldım fakat 2 görüntüde 800x600 çözünürlükteydi ve hiç hoş değildi.
Bunun için ekstra bir görüntü paylaştırıcı parça alman gerek. O zamanlar araştırmıştım bayağı 800 lira civarından başlıyorlar fakat isimleri ne diye geçiyordu hatırlamıyorum.
Bu şekilde olmaz HDMI monitörünü HDMI ile normal olarak bağla.

VGA monitörün için VGA çıkışlı bir USB görüntü kartı al.

Bahsettiğim çevirici bu 800x600 çözünürlük elde edersin hiç gerek yok

Laptop ekran kartları genelde 2 çıkıştan ekran genişletme desteklemiyor. Laptopun ekranına artı bir ekran bağlayarak çift ekran konfigurasyonu genelde işe yarıyor.
Bu iş için internetten usb to vga bir çin malı parça almıştım araç işe yaradı laptopdan kendi ekranı haricinde 2 görüntü aldım fakat 2 görüntüde 800x600 çözünürlükteydi ve hiç hoş değildi.
Bunun için ekstra bir görüntü paylaştırıcı parça alman gerek. O zamanlar araştırmıştım bayağı 800 lira civarından başlıyorlar fakat isimleri ne diye geçiyordu hatırlamıyorum.

Bahsettiğim çevirici bu 800x600 çözünürlük elde edersin hiç gerek yok
Hayır, ben 1920x1080 görüntü alıyorum. Üstelik 60 Hz. Tabii biraz karıncalanma oluyor ama çok hafif.

Zaten VGA'lı monitörü oyun için değil, oyunda ses açma kapatma için kolaylık olsun diye kullanacağım. Peki sizce oyun oynayacağım HDMI'li monitör de bir sıkıntı olur mu?

Dosya Ekleri

• IMG_20201011_152732.jpg
    IMG_20201011_152732.jpg
    166,4 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_20201011_152724.jpg
    IMG_20201011_152724.jpg
    126,8 KB · Görüntüleme: 41
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı