HDMI ile bağlıyken VGA çıkarınca görüntü gidiyor

Abdullah Boztepe

Hectopat
Daha fazla  
MSI GTX1050 ekran kartı kullanıyorum. HDMI kablosu taktığımda çalıştırıyor ama DVI kablosunu çıkardığım zaman görüntü gidiyor. HDMI kablosunu çıkardığım zaman 2. seçenek gidiyor. DVI'yı çıkardığım zaman ise görüntü gidiyor. Ben ise HDMI kullanmak istiyorum. Konuyla ilgili desteğinizi bekliyorum, teşekkürler.

hdmi.png

Dosya Ekleri

• hdmi2.png
    hdmi2.png
    45,5 KB · Görüntüleme: 266
Son düzenleme:
Öncelikle hem HDMI hem de VGA ile 2 adet monitör bağladığında sağ veya sol ekranda gelen yeşil renk; arka plan rengi olabilir. Zira başlat çubuğu sorunsuz gelmiş. Bir simgeyi veya pencereyi o monitöre doğru çektiğinde geçiş yaptığını göreceksin.
Windows10 1803 kullanıyorsan Masaüstü>Görüntü Ayarları yaptığında aşağıdaki pencere gelir.
Alttaki ayarı "Bu ekranları yinele" dersen iki ekrana da aynı görüntü gelir. Bak mesela ben "Genişletilmiş mod" ile kullanıyormuşum.
Eki Görüntüle 302967

Daha sonra aşağıdaki bilgileri düzgünce vermeni istiyorum, biraz karışık anlatmışsın. Net anlayalım ki güzelce yardımcı olabilelim.

• 1. monitörün aktif olarak kullandığın görüntü girişi portu nedir?
  • 2. monitörün aktif olarak kullandığın görüntü giriş portu nedir? Resim atmışsın, tek monitörde 2 farklı kablo takılı, kullanmadığını çıkart at.
  • Son olarak kullandığın 2 adet kabloyu sıra sıra tanımla; "1.'si HDMI to HDMI -- 2.'si DVI-D to VGA aktif dönüştürücü" gibi.
Hiçbirini yapamıyorsan kasadan ve kullandığın 2 monitörün arkasından toplamda 3 fotoğraf gönder.
1. bundan önce DVI giriş portu kullanıyordum. Çünkü bilgisayarı ilk aldığımda HDMI kablosunu okumamıştı ve kabloda sorun olduğunu düşünmüştüm.
2. Genişletilmiş mod şeklinde ayarladım. Monitör'ün üstündeki tuşlardan HDMI kısmını seçiyorum Mavi ekran (Ekteki görüntü) geliyor ve daha sonra siyaha dönüşüp hiç görüntü gelmiyor. DVI kısmını seçtiğim zaman ise görüntü normal bir şekilde yansıyor.
3. Herhangi bir dönüştürücü kullanmıyorum normal DVI ve HDMI kablosu.
Düzeldi mi sorununuz?
Yok dediğiniz gibi yapıyorum ama ekran önce mavi oluyor (Ekteki görüntü hdmi5.jpg ) daha sonra siyah bir hal alıyor ve gelmiyor. DVI seçeneğinde herhangi bir sorun yaşamıyorum.

Dosya Ekleri

• hdmi5.jpg
    hdmi5.jpg
    22,3 KB · Görüntüleme: 56
Yarın sabah sağlam kafa ile çözeriz problemini veya kaynağın buluruz. DVI ile görüntü, HDMI ile ses mi aktarmaya çalışıyorsun aynı anda, inan anlayamadım :) Saat geç olduğu için kafam bulandı tahminen. Takibe aldım, ilgileneceğim.

Evet tek monitör kullanıyorum DVI kablosunu değilde HDMI kablosunu kullanmak istiyorum ama olmuyor.
HDMI kablosunu başka bir sistemde test etme imkanın var mı? Veya HDMI kablosunun ucuna monitör yerine evdeki TV'yi bağlama imkanın? Portlarda bir sıkıntı olup olmadığını - kabloda bir sorun olup olmadığını anlayalım.

Sen de; eğer bir nedeni yoksa aynı anda 2 kablo takmayı bırak. Yalnızca DVI ile görüntü alabiliyorsan yalnızca DVI to DVI kablosunu kullan. Yarın tekrar geri dönüş yapacağım.

Yarın sabah sağlam kafa ile çözeriz problemini veya kaynağın buluruz. DVI ile görüntü, HDMI ile ses mi aktarmaya çalışıyorsun aynı anda, inan anlayamadım :) Saat geç olduğu için kafam bulandı tahminen. Takibe aldım, ilgileneceğim.

HDMI kablosunu başka bir sistemde test etme imkanın var mı? Veya HDMI kablosunun ucuna monitör yerine evdeki TV'yi bağlama imkanın? Portlarda bir sıkıntı olup olmadığını - kabloda bir sorun olup olmadığını anlayalım.

Sen de; eğer bir nedeni yoksa aynı anda 2 kablo takmayı bırak. Yalnızca DVI ile görüntü alabiliyorsan yalnızca DVI to DVI kablosunu kullan. Yarın tekrar geri dönüş yapacağım.
Tamam yarın görüşelim ama çok kısa ve sade bir şekilde anlatayım;
*Sadece HDMI kablosunu kullanmak istiyorum ama ekrana görüntü gelmiyor. DVI kullandığım zaman geliyor.
*Ben de acaba Ekran kartının HDMI girişi mi bozuk diye DVI + HDMI kablosunu aynı anda bağladım. Denetim masası > Donanım ve Ses > Aygıt ve Yazıcılar bölümüne girip baktığım zaman HDMI kablosunu okuyor ama ''Ses aygıtı'' olarak algılıyor HDMI kablosunu. DVI da ise ''Monitör'' kategorisinde algılıyor.
Yarın gündüz gözüyle diğer ayrıntıları da yazarım. :) iyi geceler.
Abdullah bey, o DVI kablosu :) VGA değil.

En başından bana güzelcene söyleseniz sorunu rahatlıkla çözebilirdik.

Ben zannediyorum ki HDMI to VGA dönüştürücü kullanıyorsunuz ve ekran kartında dönüştürücü kaldığı için boşa sinyal yolluyor. Halbuki öyle değilmiş.

Windows tuşu + P kombinasyonunu klavyenizden uygulayın.

Ve oradan Yinele seçeneğini seçin.

Daha sonra hangi kabloyu kullanacaksanız (HDMI tavsiyemdir) diğer kabloyu çıkarın. Hem monitörden hem de ekran kartından çıkarın. İki kablo takmanızın hiçbir mantığı yok.
*Sizin dediğiniz gibi yaptığım zaman görüntü gelmiyor.
*İki kabloyu takmamın mantığı ise acaba ekran kartının HDMI girişi mi bozuk elektronik bir problem olabilir mi açısından baktım ama sağlam.
*Ve HDMI kablosunu bağladığım zaman bilgisayar monitör kablosu değil de sanki ses kablosu bağlamışım gibi “Aygıtlar ve Yazıcılar” kısmında “Ses aygıtı” şeklinde okuyor. Ama DVI kablosunu ise “Monitör” olarak okuyor.

Son düzenleme:
Anladım seni, Aygıt ve Yazıcılar bölümünde bir anormallik yok, HDMI bağladığın için ses aygıtı olarak görmesi normal, ek olarak monitör kategorisinde başka bir aygıt da görünüyor kullandığın monitöre ait. Bir anormallik yok o tarafta.

Senin kablodan şüphelenmiyor değilim. Elindeki kabloyu başka bir sistemde test et veya başka bir sistemde sorunsuz çalışan kabloyu, kendi sisteminde.
Bendeki 2 monitörden teki HDMI olduğu için ek olarak AMD ses çıkışı olarak da bir aygıt görünüyor doğal olarak. Sen kabloyu bir elden geçir, haber et istersen.
Adsız.jpg

Anladım seni, Aygıt ve Yazıcılar bölümünde bir anormallik yok, HDMI bağladığın için ses aygıtı olarak görmesi normal, ek olarak monitör kategorisinde başka bir aygıt da görünüyor kullandığın monitöre ait. Bir anormallik yok o tarafta.

Senin kablodan şüphelenmiyor değilim. Elindeki kabloyu başka bir sistemde test et veya başka bir sistemde sorunsuz çalışan kabloyu, kendi sisteminde.
Bendeki 2 monitörden teki HDMI olduğu için ek olarak AMD ses çıkışı olarak da bir aygıt görünüyor doğal olarak. Sen kabloyu bir elden geçir, haber et istersen.
Eki Görüntüle 303152
2 Kablo denedim ikisi de aynı şekilde ve ayın zamanda bu 2 kabloyu da farklı bilgisayarlarda ve TV de denedim sıkıntı yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı