HDMI ile DisplayPort arasında farklılık olur mu?

Selam,

Yakın zamanda "AOC 27" C27G2U 1ms 165Hz HDMI, DisplayPort FreeSync Premium Curved Gaming Monitör" satın aldım. "Tulpar T7 V25.1 17, 3" ile birlikte kullanıyorum.

Kutudan çıkan HDMI kabloyla birlikte kullanıyorum şu an, kutudan DP kablo çıktığı için laptoptaki MiniDP girişine uymuyor doğal olarak. Sorum ise şu olacak. DP üzerinden bağlantıda HDMI ile arada kalite farkı olur mu veya ne gibi farklılıklar olur? MiniDP to DP dönüştürücü değil de direkt MiniDP to DP kablo almak istiyorum. Bildiğim kadarıyla 165Hz görüntü almak için DisplayPort üzerinden bağlantı yapmamız gerekiyor.

Bunu sormayı unutmuşum bunu da ekleyeyim. Laptoptaki çıkışlar bu şekilde. Thunderbolt üzerinden bağlantı yapsam daha mı mantıklı olur. Daha yeni ve hızlı bir teknoloji sonuçta.

HDMI1x HDMI 2.1 Portu (HDCP desteği)
Mini Display1x Mini Display Portu 1.4
Display Port Çıkış DesteğiUSB 3.2 Gen2 Portu Type C – Display Port 1.4 (Ortak Port)

Bunun dışında normal günlük kullanımda ve oyun amaçlı kullanımda görüntü kalitesi açısından farklılık olur mu?

Cevap verirseniz teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla Mini DP şöyle bir kablo kullanacaksın. İstediğin Hz'yi almak için böyle bir kablo şart. Ayrıca G-Sync aktif edebilmen için DP şart. Fakat arada sorduğun DP ile HDMI arasında ki görüntü farkı yoktur. Aynı görüntüyü alırsın. Çeşitli özellikleri kullanman için DP lazım o kadar.

Bunu sormayı unutmuşum bunu da ekleyeyim. Laptoptaki çıkışlar bu şekilde. Thunderbolt üzerinden bağlantı yapsam daha mı mantıklı olur. Daha yeni ve hızlı bir teknoloji sonuçta.

HDMI1x HDMI 2.1 Portu (HDCP desteği)
Mini Display1x Mini Display Portu 1.4
Display Port Çıkış DesteğiUSB 3.2 Gen2 Portu Type C – Display Port 1.4 (Ortak Port)

Anladığım kadarıyla Mini DP şöyle bir kablo kullanacaksın. İstediğin Hz'yi almak için böyle bir kablo şart. Ayrıca G-Sync aktif edebilmen için DP şart. Fakat arada sorduğun DP ile HDMI arasında ki görüntü farkı yoktur. Aynı görüntüyü alırsın. Çeşitli özellikleri kullanman için DP lazım o kadar.
Heh onu da soracaktım hocam, Adaptive Sync için de DP şart diye biliyorum da. Şu an oynadığım oyunlarda herhangi bir kırılma yaşamıyorum, sizce yine de DP üzerinden mi görüntü almalıyım ? Performansı etkiler mi ?

144 Hz mi alıyorsunuz ?
Ayarlardan 165 Hz aktif etsem de muhtemelen 144Hz alıyorumdur hocam. İkisinin arasında farkı ayıracak göz şu an yok bende. :D

Heh onu da soracaktım hocam, Adaptive Sync için de DP şart diye biliyorum da. Şu an oynadığım oyunlarda herhangi bir kırılma yaşamıyorum, sizce yine de DP üzerinden mi görüntü almalıyım? Performansı etkiler mi?

Adaptive Sync için DP şart değil. FreeSync içinde şart değil. G-Sync için şart. O bilgini düzeltelim. Hem Adaptive Sync kullanmana gerek yok. Monitör üzerinden FreeSync açsan da yeter. DP kullanmak daha avantajlı almışken al. Thunderbolt olayını tam araştırmadım ona yorum yapamayacağım.

Adaptive Sync için DP şart değil. FreeSync içinde şart değil. G-Sync için şart. O bilgini düzeltelim. Hem Adaptive Sync kullanmana gerek yok. Monitör üzerinden FreeSync açsan da yeter. DP kullanmak daha avantajlı almışken al. Thunderbolt olayını tam araştırmadım ona yorum yapamayacağım.
Şimdi şöyle. Bende 3060 var, monitörde ise FreeSync var. Normalde nvidia kart için g-sync kullanılıyor. FreeSync açtığımda özelliği kullanmış oluyorum o zaman sizin dediğinize göre, doğru mudur? Thunderbolt olayı merak ettiğim bir konu ben de araştırıp öyle alacağım olmadı.

Şimdi şöyle. Bende 3060 var, monitörde ise FreeSync var. Normalde NVIDIA kart için G-Sync kullanılıyor. FreeSync açtığımda özelliği kullanmış oluyorum o zaman sizin dediğinize göre, doğru mudur? Thunderbolt olayı merak ettiğim bir konu ben de araştırıp öyle alacağım olmadı.

FreeSync monitör OSD menüsünden açılıyor ve aktif oluyor. HDMI ile de açabiliyorsun. Forumda konuları araştırabilirsin. Thunderbolt 4 kullanim alanları neler?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı