En temizi bir ucu DVI, bir ucu HDMI olan kablo kullanmak. 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de gıcıklığına DVI kullanırdım.
Aslında sırf gıcıklık değil, biraz da gereklilikten dolayı.
En temizi bir ucu DVI, bir ucu HTMI olan kablo kullanmak.![]()
Monitör ile kasa arasında ethernet bağlantısı yapmak mı gerekiyorHDMI 1.4'ten itibaren ethernet iletişimi de yapıyor.
DVI ve HDMI arasında kesin bir üstünlük yok. Yani ikisinin de çalışma mantığı aşağı yukarı aynı. Fakat ben de HDMI kullanırdım.
valla hdmı kullanıyorum hiç bir sıkıntısı yok. bence display port kullanılmalı ama monitörde öyle bir çıkış var mı o önemliHarbiden hortlattım konuyu. Neyse doğru bir bilgi verdiğim sürece sıkıntı yok.![]()
HDMI veriyolu monitörde ölü piksel olmasına falan neden öyle olmaz, nereden duyuyorsunuz böyle şeyleri?Benim duyduğum kadarıyla HDMİ bazen sorunlar çıkarabiliyor. Mesela ekranda ölü piksel olmasına sebebi olabiliyormuş. Eğer monitörde ses veren bir aygıt yoksa en sağlıklısı DVİ bence.
Maalesef doğru bilgi falan vermemişsin.Harbiden hortlattım konuyu. Neyse doğru bir bilgi verdiğim sürece sıkıntı yok.![]()
HDMI maxsimum FullHD çözünürlük sunabilir demişsin, bu da çok güzel bir yanlış bilgilendirme.HDMI görüntü aktarımında kesit alanlar yeterince derinlik ve keskinlik sağlayamamaktadır bu nedenle grafik işlemlerinde HDMI önerilmez.. Bu duruma alternatif DVI vardır.. DVI üzerinde Ses taşıyamaz ve bu veri için kullanılan bit'ler HDMI 'ın aksine DVI 'da bu kesit yüzeylerin netliği için kullanılır.. HDMI max 1920x1080 çözünürlüğe izin verir yani 1080P Full HD imkani tanır.. DVI da ise bu 1920x1080 çözünürlük sınırı çok daha ileri noktalara taşınmaktadır. Eyefinity gibi Sanal Ekran görüntüsü çoğaltmalarda HDMI bu görüntüyü sabit çözünürlük yapısıdan dolayı bölememektedi ve bu konuda gene imdada DVI yetişir... Şuan Hem HDMI hemde DVI 'a halef olarak gelen hatta gelmiş DisplayPort mevcuttur.. Fakat bu sistemde kablo ücretleri vs çok yüksektir.. Çünkü içinde kullanılan elementler şuan bu sistemi pahalı kılan en temel özelliktir.. Fiyatlar düştükçe pek yakında UHD 4K tv ve monitörlerle sınırlı kalmayıp tüm sistemler Displayport a geçiş yapacaktır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.