Doruk Ülker
Hectopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar. Ben ASUS ROG STRIX laptop bilgisayar kullanıyorum. Samsung Odyssey G5 27" monitör ile birlikte. Normalde HDMI to HDMI kablosu ile bağlıyorum monitörü ama aldığım günden beri gerek oyunları başlatırken, gerek oyunun ortasında. Son zamanlarda ise durduk yere oyun bile açık değilken monitörüm siyah ekran veriyor ve akabinden bağlantısını kesiyordu. Biraz internetten bakındığımda çözüm bulamadım ve belki de DP ile bağlamamın daha iyi olacağını düşündüm. Çünkü monitörüm için de o öneriliyordu zaten default olarak. HDMI to DP kablosu aldım. Bugün elime ulaştı.
Ama bağlantılarını tam yapmama, herhangi yanlış bir bağlantı yapmamama rağmen bu kabloyla bağladığımda monitörümden asla bir yanıt alamıyorum. "no signal" uyarısı çıkıyor ve bilgisayarda Aygıt Yöneticisi'nde monitörü göremiyorum. Tekrar HDMI to HDMI kablosuyla denediğimde ise bir sorun olmuyor. Tabii ara ara kapanma ve oyunları açtığımda siyah ekran verme sorunu devam ediyor böyle olunca da. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Ama bağlantılarını tam yapmama, herhangi yanlış bir bağlantı yapmamama rağmen bu kabloyla bağladığımda monitörümden asla bir yanıt alamıyorum. "no signal" uyarısı çıkıyor ve bilgisayarda Aygıt Yöneticisi'nde monitörü göremiyorum. Tekrar HDMI to HDMI kablosuyla denediğimde ise bir sorun olmuyor. Tabii ara ara kapanma ve oyunları açtığımda siyah ekran verme sorunu devam ediyor böyle olunca da. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: