HDMI to VGA dönüştürücü önerisi

Makaleler
3
Merhabalar, jack girişli HDMI to VGA dönüştürücüsü arıyorum.
Kısaca olayı anlatmam gerekirse, monitörümün sadece D-SUB girişi çalışıyor, diğer girişlerinden görüntü alamıyorum. Ekran kartında D-SUB çıkışı olmadığı için HDMI to VGA dönüştürücüsü aldım.

Ancak hoparlörümü taktığımda hiçbir şekilde ses alamadım. Konu açtım ve neredeyse her şeyi denedim ancak işe yaramadı. En sonunda @Mithat Berhan hocamla beraber sistemin HDMI'dan ses vermeye çalıştığını ve o yüzden hoparlörden ses gelmediğini anladık. O yüzden jack girişli bir dönüştürücü almaya karar verdim.
Bu ürünün satıcısına sordum, şöyle bir cevap verdi:
ss260.PNG

Hiçbir şey anlamadım sonra yine Berhan hocama sordum, dijital to analog dönüştürücü önerdi ben de bunu buldum:

Berhan hocam başkasının aldığı modelden al dedi o yüzden bu konuyu açıyorum. Sizin önceden kullanmış olduğunuz veya önerdiğiniz bir dönüştürücü var mı?

Bir de dönüştürücü işe yaramazsa ses kartı alıp deneyeceğim. Anakartın ses kartının çalıştığına eminim çünkü HDMI ile TV'ye bağladığımda sıkıntısız bir şekilde ses alabiliyorum, uzun süredir öyle kullanıyordum zaten.

@fromhell1
Satıcının garip cevabı yüzünden almadım zaten, bir şey anlamadım çünkü. Sorunumu kesin olarak belirlemek için kesin olarak çalışan bir dönüştürücü almam gerek.
@Mithat Berhan
Şöyle pahalı bir şey alırsam çalışma oranı yükselir diyorum ancak bir yandan 15 liralık ürünle pahalı olan aynı görevi görecek diye çekiniyorum. :D
@Motionless IN White
Kesin hoparlörle beraber çalışıyor mudur acaba? Çalışıyorsa direkt alacağım. Bir de bu nasıldır? Güç kablosu falan da var.

Pek anlamasam da monitörünüzde hoparlör yoksa yapmaya çalıştığınız şey anlamsız olur. Ayrıca sitemin nerden ses vermeye çalıştığının bir önemi yok sonuçta siz belirlersiniz bunu. Halihazırda bir dönüştürü almış ve anladığım kadarı ile görüntü aktarımında her hangi bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Sağ altta doğru cihaz seçili mi?
Adsız.jpg

Aktif dönüşüm yapan adaptörlerin tamamı sorunsuz çalışır. (Ne kadar kaliteli ise o kadar temiz bir dönüşüm yapar.)

Sadece adaptör değil VGA kablosunun da iyi olması lazım. Her kablo tüm pinleri bir birine bağlamıyor. Görüntü sinyalini taşıyan 6 tel var ancak VGA portunda 3 sıra 5 tel bulunuyor. Diğer pinler monitör ile kaynak arasındaki iletişimi sağlıyor. Eğer monitörü bağladığınızda native çözünürlüğü kendisi bulamıyor ve monitörün marka modelini okuyamıyorsanız dandik kabloya sahipsiniz demektir.
Bu tür kabloları adaptörle kullanmak saçma çözünürlük ve en boy oranı hatası almanıza yol açabilir.

Şu an itibari ile aldığı dönüştürücü zaten yapması gerekeni yapıyor yani görüntüyü aktarıyor. Bu dönüştürücünün ses aktarma gibi bir görevi ve donanımı yok ve zaten başlık sahibi sesi bunun üzerinde nalmaya çalışmıyor. Harici bir hoparlör takıp ses alamıyor.
Arkada ki ses jaklarından yeşil yani orta da olana hoparlörünüzü taktığınıza emin olun. Buradan sonrası muhtemeldir ki Windows içindeki yada ses kontrol panelindeki bir ayardan kaynaklıdır. En azından ben böyle düşünüyorum, extra masraf yapılmadan çözülebilir bir sorun gibi geliyor bana.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı